nije postupao po pomorskom zakonu i drugim propisima

Horvatinčić je kriv! Dobio četiri godine i deset mjeseci zatvora

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Tomislav Horvatinčić nepravomoćno je proglašen krivim zbog pomorske nesreće u kojoj su poginuli talijanski nautičari Francisco Salpietro i Marinella Salpietro Patel. Sud u Šibeniku navodi kako nije postupao po pomorskom zakonu i drugim propisima.

Dobio je četiri godine i 10 mjeseci zatvora. U kaznu mu se uračunava i pritvor.

Zabranjeno mu je i upravljanje motornim vozilom, a mora uplatiti i 190.000 kuna troškova.

Horvatinčić se nije pojavio na izricanju presude. Došli su njegovi odvjetnici.

No kako je i u ovom slučaju riječ o nepravomoćnoj presudi na koju stranke u postupku imaju pravo žalbe, do njezine pravomoćnosti proći će još neko vrijeme, pišu 24sata.

Horvatinčiću sude jer je gliserom naletio i prešao preko jedrilice pa su talijanski nautičari Francisco Salpietro i Marinella Salpietro Patel bačeni u more. Od zadobivenih ozljeda supružnici su preminuli.

Dan uoči presude medijima su se emotivnim pismom na engleskom jeziku obratili sin i kći poginulog para, Federico i Gaia Salpietro: ‘Nadamo se da ćemo od sutra krenuti u svjetliju budućnost, a Hrvatska postati sigurnija’. Treće suđenje Horvatinčiću počelo je lani u listopadu.

Godinu dana ranije sutkinja Maja Šupe nepravomoćno ga je oslobodila odgovornosti, no Županijski sud u Zadru u svibnju 2018. poništio je oslobađajuću presudu uz obrazloženje da su razlozi za oslobađajuću presudu u znatnoj mjeri proturječni, posebice u dijelu u kojem je sutkinja prihvatila sinkopu kao razlog zbog kojeg je Horvatinčića oslobodila krivnje.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar