Horvatinčić je kriv! Dobio četiri godine i deset mjeseci zatvora

Tomislav Horvatinčić nepravomoćno je proglašen krivim zbog pomorske nesreće u kojoj su poginuli talijanski nautičari Francisco Salpietro i Marinella Salpietro Patel. Sud u Šibeniku navodi kako nije postupao po pomorskom zakonu i drugim propisima.

Dobio je četiri godine i 10 mjeseci zatvora. U kaznu mu se uračunava i pritvor.

Zabranjeno mu je i upravljanje motornim vozilom, a mora uplatiti i 190.000 kuna troškova.

Horvatinčić se nije pojavio na izricanju presude. Došli su njegovi odvjetnici.

No kako je i u ovom slučaju riječ o nepravomoćnoj presudi na koju stranke u postupku imaju pravo žalbe, do njezine pravomoćnosti proći će još neko vrijeme, pišu 24sata.

Horvatinčiću sude jer je gliserom naletio i prešao preko jedrilice pa su talijanski nautičari Francisco Salpietro i Marinella Salpietro Patel bačeni u more. Od zadobivenih ozljeda supružnici su preminuli.

Dan uoči presude medijima su se emotivnim pismom na engleskom jeziku obratili sin i kći poginulog para, Federico i Gaia Salpietro: ‘Nadamo se da ćemo od sutra krenuti u svjetliju budućnost, a Hrvatska postati sigurnija’. Treće suđenje Horvatinčiću počelo je lani u listopadu.

Godinu dana ranije sutkinja Maja Šupe nepravomoćno ga je oslobodila odgovornosti, no Županijski sud u Zadru u svibnju 2018. poništio je oslobađajuću presudu uz obrazloženje da su razlozi za oslobađajuću presudu u znatnoj mjeri proturječni, posebice u dijelu u kojem je sutkinja prihvatila sinkopu kao razlog zbog kojeg je Horvatinčića oslobodila krivnje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...