U akciji “Dan narcisa” u Preku prikupljeno 10 tisuća kuna

Povodom akcije “Dan narcisa” koja se ove godine održala u Preku pod motom “Kap dobrote – ocean zdravlja” prikupljeno je ukupno 10.030,00 kn.

Tradicionalna akcija Dan narcisa” dan posvećen oboljelim od raka dojke održava se u svim većim gradovima lijepe naše a u koju su već 11-tu godinu za redom uključeni i otočani Ugljana i Pašmana.

Vesna Benić, inicijatorica ove akcije na otoku zahvalila se ovogodišnjem domaćinu akcije udruzi “Luzor” iz Preka i načelniku Općine Preko Juri Brižiću te svim ostalim otočkim udrugama i Kud-ovima koji su se i ove godine priključili akciji i to udruzi žena “Levanda” i KUD-u “Sv.Luka” iz Ždrelca, udruzi žena “Kuljica”, udruzi “Tim” Preko, udruzi “Kančuolica” Kali, udruzi “Sv.Fume” Sutomišćica, KUD-u “Sv.Ante” Lukoran i udruzi “Điran” iz Ugljana,

Okupljenima se obratila i dr.obiteljske medicine Miroslava Markulin koja i sama nažalost boluje od raka dojke i naglasila važnost podrške ženama koje obole od ove opake bolesti te pozvala žene da se redovno odazivaju na preglede mamografije i ultrazvuk dojke.

Povodom akcije održan je i prigodan program. Udruga “Luzor” i dječja klapa “Balinjera” izvodili su nekoliko pjesama, plesna skupina udruge “Tim” iz Preka i djeca iz škole Kali izveli su plesne show točke, a polaznici likovne radionice “Mala sirena” koju vodi Irean Rančić iz Preka izložili su svoje likovne radove cvijeta narcise..

Bila je to još jedna uspješna akcija u kojoj su prikupljena sredstva namijenjena za aparat za zračenje onkoloških bolesnika i dodatnu opremu Onkološkog odjela u Poliklinici zadarske bolnice.

Vesna Benić na kraju je najavila da će se dogodine 12-a po redu akcija “Dan narcisa” za otok Ugljan i Pašman održati u Sutomišćici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...