U dvije godine klub platio 645 tisuća kuna kazni,Tomislav Fain i Marin Gulan ponudili ostavke

Nadzorni odbor Košarkaškog kluba Zadar na svojoj je redovnoj sjednici raspravljao o brojnim aktualnostima, između ostalog i o najstrožoj kazni pristigloj od ABA lige u ovoj sezoni, zbog incidenata na utakmici protiv Crvene Zvezde.

Nažalost, statistika kazni koje je platio KK Zadar u protekle dvije sezone je – porazna. Ukupan iznos kazni, s ovom posljednjom koja iznosi 112.500 kuna, popeo se na 645.000 kuna s uključenim PDV-om. Zbroj je to kazni proteklih dviju sezona pristiglih od strane HKS-a i ABA lige.

Kao što je već spomenuto te kako i stoji u posljednjem priopćenju ABA lige, najgora je to statistika svih klubova koji se natječu u regionalnoj ligi. Od ukupno 23 kluba uključenih u natjecanje, KK Zadar broji najviše incidenata na utakmicama u kojima je u ulozi domaćina.

Upravo iz tih razloga predstavnici kluba te članovi NO-a imali su potrebu obratiti se javnosti vezano uz posljednju kaznu. Smatraju da su ovakve kazne, odnosno ovakvi incidenti i ponašanje pojedinaca apsolutno nepotrebni.

Sportski rezultat je važan, ali stabilnost kluba i funkcioniranje kao cjeline ne smijemo zanemariti. Košarkaške utakmice mjesto su okupljanja zaljubljenika u sport. Ovakvi incidenti u sportskom se svijetu čuju daleko, a to nije slika koju Zadar kao grad košarke i KK Zadar žele slati u svijet.

Potaknuti navijačkim izgredima na nekoliko posljednjih utakmica, dvojica predstavnika navijača u NO-u Tomislav Fain i Marin Gulan ponudili su ostavke na svoje funkcije, što predsjednik NO-a nije prihvatio iz razloga što klub i dalje vjeruje da je jedini put sprječavanja incidenata – komunikacija i zajedničko djelovanje kluba te svih navijača u dvorani.

Nastavno na incidente na utakmici protiv Crvene Zvezde, vodstvo kluba još jednom upućuje isprike svim igračima i službenim osobama beogradskog kluba, uz želju i apel prema navijačima da se u budućnosti suzdržimo od bilo kakvih poteza i ponašanja koje štete ugledu kluba, ali i grada kojeg prezentiramo.

Od ostalih tema koje su se raspravljale na sjednici Nadzornog odbora zaključeno je da će klub prema Hrvatskom košarkaškom savezu uputiti inicijativu da narednih pet godina domaćinstvo i organizacija završnice kupa Krešimira Ćosića bude dodijeljena košarkaškom klubu Zadar, s konačnim ciljem da se završnica kupa koji nosi ime našeg najvećeg igrača, trajno igra u gradu Zadru.

KK Zadar će prema HKS-u pokrenuti i inicijativu da Savez od naredne sezone pokrije sve troškove jedinstvene kadetske lige. Klub smatra da bi s tim potezom pomogli manjim klubovima koji ulažu u omladinske pogone, a koji nisu u mogućnosti sami pokriti troškove putovanja i službenih osoba za vrijeme prvenstva.

Direktor kluba Željko Žilavec je na sjednici NO-a inzistirao da se izuzme iz odluke o povećanju plaće direktorima poduzeća u većinskom vlasništvu grada Zadra, uz obrazloženje da je klub još u fazi financijske konsolidacije te smatra da nije moralno prihvatiti povišicu u ovom trenutku.

Zaključeno je i da će za sezonu 2019/2020. KK Zadar uvesti mogućnost članstva za sve navijače, a modeli učlanjivanja i pogodnosti za članove kluba biti će prezentirane javnosti tijekom ljetne stanke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...