"ZBOG NEISPUNJENIH OBEĆANJA DAJE SE OSTAVKA"

Udruga Zviždač reagirala na susret Kolinde sa zadarskim gimnazijalcima: “Čini se da joj više odgovara čitanje bajki braće Andersen nego odgovaranje na ozbiljna pitanja”

Arhiva AZD/Ilustracija

Udruga Zviždač poslala je priopćenje u kojem su se osvrnuli na posjet predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović Zadru:

“Čini se da predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović više odgovara čitanje bajki braće Andersen predškolskom uzrastu, nego odgovaranje na ozbiljna sociološka i politička pitanja koja joj upućuju gimnazijalci – rekla je Vesna Balenović, predsjednica udruge Zviždač.

Naime, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u ponedjeljak zadarsku gimnaziju Vladimir Nazor gdje je slušala učeničku debatu na temu kažnjavanja političara zbog neispunjenih predizbornih obećanja. Tom prilikom predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na postavljeno pitanje dala je odgovor: “Uzeli ste jako dobru temu koju svakako treba razmatrati, ali na koju već esencijalno postoji odgovor. Oni koji kažnjavaju političare bi trebali biti birači na izborima”.

Zbog toga i postoje smjene i ostavke

Odgovor Predsjednice zadarskim gimnazijalcima posve je loš i kriv. Naime, političari koji ne ispunjavaju predizborna obećanja, ne zaslužuju daljnje  povjerenje glasača, trebali bi dati ostavku i ne bi trebali odraditi svoj mandat do kraja. Zbog toga i postoje smjene i ostavke! Takvi političari ne bi trebali biti kažnjeni oduzimanjem fotelja i unosnih sinekura na nekim novim izborima. Oni bi trebali trenutno odstupiti kad postane evidentno da ne izvršavaju obećanja i ne provode politiku kakvu su obećali građanima u predizbornoj kampanji. To je ujedno pitanje morala, kojeg neki političari jednostavno nemaju i  nedostaje im. Zbog toga se brojne političare u Hrvatskoj promatra sa sve manje poštovanja i sa sve više prezira.

Dok se novinarima i zviždačima zbog govora istine u medijskom prostoru trenutno uručuju izvanredni otkazi, te ih se godinama sudski progoni i novčano kažnjava, političari koji imaju ogromnu moć i odgovornost, za svoja neispunjena obećanja i prevare građana nikad ne odgovaraju ili ne odgovaraju onako kako bi trebali!  Zbog toga izjava Predsjednice o kažnjavanju političara zbog neispunjenih predizbornih obećanja na nekim budućim izborima, normalnim građanima para uši i djeluje posve iritantno! – rekla je Vesna Balenović.”

Predsjednica udruge Zviždač

Vesna Balenović

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar