Uranija najavio prosvjede i obustavu prometa; “Za radnike novaca nikad nema, ali za direktore javnih poduzeća uvijek ima”

Sindikalni predstavnici i radnici Liburnije jutros su na Autobusnom kolodvoru održali prosvjed nakon što je Gradska uprava odbila njihov zahtjev za povećanjem plaće od 10 posto.

Zatražili su i izradu nove sistematizacije radnih mjesta, Izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora u svezi reguliranja noćnog rada, tjednog odmora kao i fiksiranja boda koji utječe na izračun plaće.

U odgovoru Gradske uprave se navodi, između ostalog, da u ovom trenutku „Liburnija“ d.o.o. Zadar to ne može ostvariti i da niti Grad Zadar, kao većinski vlasnik nema potrebnih 2.700.000,00 kuna dodatnih prihoda, odnosno sredstava u ovogodišnjem proračunu, te da će zahtjev Sindikata, ovisno o proračunskim mogućnostima, biti uvršten u projekcije Grada Zadra za iduće razdoblje.

Za radnike novaca nikad nema, ali za direktore javnih poduzeća i političare ima. Očito je najbolja profesija u Zadru, ali i Hrvatskoj biti političar ili biti na čelu javnog poduzeća. Smatramo da radnike treba stimulirati kao što se stimuliraju radnici u Austriji, Njemačkoj, Irskoj gdje se radnici cijene. Kod nas to nije slučaj, rekao je Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH Zadar, ističući da je istog dana, nakon što je zahtjev radnika odbijen, objavljena odluka o povećanju plaća direktorima gradskih društava.

Ne tražimo dodatni novac već poštenu preraspodjelu iz postojećeg budžeta. Najavljujemo sljedeće akcije; štrajk upozorenja, štrajk mirenja i moguće obustave prometa na pola sata ili sat vremena kao pritisak da se sjedne za stol, rekao je Uranija.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...