Velika promjena vremena donosi olujno nevrijeme, kišu i snijeg; Pogledajte kada će temperature opet rasti

Kako stoji u prognozi HRT-a koju potpisuju Krunoslav Mikec i Zoran Vakula, gotovo će posvuda do kraja dana pasti barem malo kiše, a ponegdje su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, pa i olujno nevrijeme, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, gdje će mjestimice već oko podneva te još češće kasnije – padati i snijeg!

Povremenih mjestimičnih oborina bit će još i u utorak, na jugu Hrvatske vjerojatno i srijedu, pri čemu će biti i prilično vjetrovito, posebice na Jadranu, uz često jaku i olujnu buru, ne samo na udare, a jugo će se još i u utorak zadržati oko Splita i još češće i jače – južnije.

Od četvrtka mirnije, stabilnije i sunčanije, uz porast dnevne temperature zraka, ali će jutra još ponegdje biti prilično svježa, osobito u unutrašnjosti, gdje je ponovno moguć mraz, osobito u četvrtak, ponegdje već i u srijedu ujutro, pa agrometeorolozi preporučuju zaštitu osjetljivijeg bilja.

Poslijepodne i navečer kiša

Tijekom ponedjeljka će u Slavoniji, Baranji i Srijeme biti sve više oblaka, a poslijepodne i osobito navečer treba računati i na kišu. Zapuhat će sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u drugome dijelu dana na udare mjestimice i jak. Temperatura zraka ujutro između 3 i 8 °C, porast će sredinom dana na krajnjem istoku i do 16 °C. A prema večeri osjetno niža.

U središnjoj će Hrvatskoj zahladnjeti već prijepodne pa će temperatura zraka sredinom dana i poslijepodne biti niža nego u noći i ujutro. A navečer će biti od 3 do 5 °C. Prevladavat će oblačno, s povremenom kišom. Vjetar umjeren sjeveroistočni, ponegdje s jakim udarima.

I u gorju relativno vjetrovito, najprije zbog jugozapadnjaka, od sredine dana sjeveroistočnjaka, s kojim će stići hladniji zrak pa će kiša prijeći u susnježicu i snijeg, najprije u višim predjelima Gorskoga kotara. Na sjevernom Jadranu većinom oblačno s kišom, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom. Jugo će oslabjeti i od sredine dana okrenuti na buru koja će jačati, posebice podno Velebita.

U Dalmaciji promjenljivo oblačno. Mjestimična kiša moguća je već prijepodne, a osobito će je biti prema kraju dana i u noći na utorak. Puhat će umjereno i jako jugo koje će navečer oslabjeti i okrenuti na buru, najprije na sjeveru Dalmacije. Temperatura ujutro od 8 do 13 °C, u unutrašnjosti i malo niža, a najviša dnevna između 14 i 19 °C.

Podjednake vrijednosti temperature bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje malo kiše ponegdje može pasti u prvome dijelu dana. Puhat će uglavnom umjereno i jako jugo, uz umjereno valovito i valovito more.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...