Veliko priznanje; Luka Modrić izabran za najboljeg sportaša svijeta!

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić svojoj kolekciji priznanja dodao je još jedno, proglašen je za najboljeg sportaša svijeta u 2018. godini u izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS).

Modriću je nagradu na stadionu Maksimir, na konferenciji za medije uoči utakmice Hrvatska – Azerbajdžan, predao glavni tajnik AIPS-a i predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec.

“Želim se zahvaliti svima koji su glasovali za mene. Iznimna je čast primiti ovako lijepo prizanje, stvarno sam sretan”, kazao je Luka.

U anketi je sudjelovalo 359 novinara iz 87 zemalja, a Modrić je pobijedio sa 419 bodova, ispred dvojice najboljih tenisača svijeta Novaka Đokovića (337 bodova) i Rogera Federera (290 bodova).

Najboljom u konkurenciji sportašica proglašena je američka gimnastičarka Simone Biles koja je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila šest medalja, od kojih su četiri bile zlatne. Biles je osvojila 427 bodova, a najbliže konkurentice bile su joj Čehinja Ester Ledecka (335 glasova), koja je prva u povijesti osvojila dva olimpijska zlata na istim ZOI u snowboardu i alpskom skijanju, te rumunjska tenisačica Simona Halep (331 glas).

Najboljom ekipom proglašeni su svjetski nogometni prvaci Francuzi, a za najbolji press-centar izabran je onaj na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

“Velika mi je čast predati Luki nagradu, jer nije uobičajeno da ta nagrada dolazi u Hrvatsku”, kazao je Ozmec.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...