Cestitka_Uskrs

Vikend donosi kišu i jak vjetar, u gorju i snijeg!

Danas promjenljivo oblačno, i dalje razmjerno vjetrovito te iznadprosječno toplo za doba godine. Uz više oblaka mjestimice kiša ili poneki pljusak i grmljavina, u prvom dijelu dana uglavnom na zapadu, poslijepodne i drugdje. Puhat će umjeren, ponegdje jak jugozapadnjak, a na Jadranu jako jugo i južni vjetar. Popodne će vjetar slabjeti. Najviša dnevna temperatura većinom od 16 do 21 °C.

U subotu promjenljivo oblačno. Mjestimice može pasti malo kiše ili poneki pljusak praćen grmljavinom, osobito ujutro na istoku i duž Jadranu, a u ostatku dana uglavnom samo u Dalmaciji dok će drugdje biti sve više sunčanog vremena. Vjetar uglavnom slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu južni i jugo. Jutro svježije, na kopnu će najniža temperatura biti između 3 i 7, a duž obale i na otocima od 7 do 12 °C. Najviša dnevna većinom između 15 i 19 °C, u gorju malo niža.

Izgledi vremena:

Promjenljivo, povremeno uz kišu ili poneki pljusak i vrlo toplo za ovo doba godine. Od subote poslijepodne do nedjelje poslijepodne uglavnom suho. U ponedjeljak izražena promjena vremena s kišom, u gorju i snijeg. Puhat će jako i olujno jugo, u unutrašnjosti umjeren i jak jugozapadnjak, vjetar će u subotu malo oslabjeti, a u ponedjeljak okrenuti na umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak u unutrašnjosti te umjerenu, prolazno i jaku buru duž obale. Danju će temperatura zraka biti malo niža ali i dalje iznad prosjeka osobito u unutrašnjosti, a od subote će i jutra biti malo svježija. U ponedjeljak zahladnjenje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...