Vrba na transparentu u Krešinom domu; “Toliko volite grad, a propagirate vrimena kad su vam i didovi bili bebe”

Da govor mržnje ništa ne može opravdati te da mu nije mjesto niti u jednom segmentu društva, a kamoli na sportskim natjecanjima, lekcija je koju smo odavno trebali usvojiti.

Ipak, ovoga vikenda u sektoru navijačke skupine Tornado, prilikom utakmice s Crvenom Zvezdom, zavijorio se transparent koji nedvosmisleno poziva na genocid.

Bez natpisa, doduše, ali s vrlo jasnom i glasnom porukom – slika vrbe priziva vrlo dobro poznat fašistički uzvik “Srbe na vrbe”.

Na jednoj navijačkoj stranici na društvenoj mreži Facebook razvila se poprilično žustra rasprava ispod spomenute fotografije.

“Dva dana još ne mogu doći k sebi od sramote koja se dogodila u dvorani”, piše jedan navijač dok se drugi pita “koja je boja Tornada”?, obzirom da su, nije teško primijetiti, vjerni fanovi košarkaškog kluba našega grada prigrlili crnu boju kao svoj vizualni identitet.

O toj temi i još nekoliko važnih pitanja raspravu je otvorio navijač koji kaže:

“Tornado je napravia dosta dobrih stvari za klub, ali napravia je i loših ali o njima ni slova. Pošto vi pišete samo pohvale ja ću sa kritikama. 1. Minjanje tradicionalne bile boje u crnu boju, nema razlika između nas i Grobara. 2. Ne praćenje utakmice, navijanje u prazno i vrćenje jedne te iste pisme u krug i u krug. 3. Propagiranje onih koji su nam dali grad Talijanima, pa da je onih sto propagirate sad bi zivili u Italiji. Je li itko isa na povijest? Toliko volite grad, a propagirate vrimena kad su vam i didovi bili bebe. Najjače od svega je ako osuđuješ fašizam onda si komunist, ma divno nije ni čudo da smo rupetina na zemlji. Jebali vas i jedni i drugi i treći! 4. Pivanje pisama zbog kojih klub plaća kazne. 5. Paljenje baklji zbog kojih klub plaća kazne. Meni nikako ne ide u glavu zašto to radite. Voliš nekoga i onda mu kazne nabijaš i uvlačiš u financijske probleme? To nije ljubav, to je barbarizam. Nisu svi takvi ali oni koji to rade triba izbaciti i izolirati.”

Hoće li se po ovom pitanju oglasiti neko nadležno sportsko tijelo, preostaje za vidjeti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...