Zadarska rektorica izabrana za predsjednicu Upravnog Vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje

Saborski Odbor za obrazovanje, znanost u kulturu predložio je u srijedu Hrvatskom saboru da Dijanu Vican imenuje predsjednicom Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje, a da te dužnosti razriješi Milu Dželaliju, radi isteka mandata.

Predsjednika i sedam članova tog Upravnog vijeća imenuje i razrješuje Sabor i to predsjednika i dva člana na prijedlog hrvatske Vlade, a po jednog člana na prijedlog Rektorskog zbora, Vijeća veleučilišta i visokih škola, nacionalnih vijeća nadležnih za znanost i za visoko obrazovanje te jednog člana iz reda studenata.

Slijedom toga, za članove su predloženi Drago Šubarić, Krešimir Rotim, Branko Matulić, Vlatko Cvrtila, Gordana Rusak, Marko Petrak i Nediljko Jerković.

Jednog člana Vijeća Agencija imenuje iz reda svojih zaposlenika.

Predsjednik i članovi UV imenuju se na četiri godine, Upravno vijeće, uz ostalo, imenuje ravnatelja Agencije i njegove zamjenike.

O imenovanju predsjednice i članova Upravnog vijeća, Sabor će, vjerojatno, glasovati idući tjedan, u petak.

Vican je, podsjetimo, bila na čelu Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije. Imenovao ju je u siječnju 2017. nakon raspuštanja Povjerenstva na čelu s Nevenom Budakom. Vican je prije imenovanja bila protiv kurikularne reforme.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...