Odbor za obrazovanje

Zadarska rektorica izabrana za predsjednicu Upravnog Vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje

Arhiva AZD/Ilustracija

Saborski Odbor za obrazovanje, znanost u kulturu predložio je u srijedu Hrvatskom saboru da Dijanu Vican imenuje predsjednicom Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje, a da te dužnosti razriješi Milu Dželaliju, radi isteka mandata.

Predsjednika i sedam članova tog Upravnog vijeća imenuje i razrješuje Sabor i to predsjednika i dva člana na prijedlog hrvatske Vlade, a po jednog člana na prijedlog Rektorskog zbora, Vijeća veleučilišta i visokih škola, nacionalnih vijeća nadležnih za znanost i za visoko obrazovanje te jednog člana iz reda studenata.

Slijedom toga, za članove su predloženi Drago Šubarić, Krešimir Rotim, Branko Matulić, Vlatko Cvrtila, Gordana Rusak, Marko Petrak i Nediljko Jerković.

Jednog člana Vijeća Agencija imenuje iz reda svojih zaposlenika.

Predsjednik i članovi UV imenuju se na četiri godine, Upravno vijeće, uz ostalo, imenuje ravnatelja Agencije i njegove zamjenike.

O imenovanju predsjednice i članova Upravnog vijeća, Sabor će, vjerojatno, glasovati idući tjedan, u petak.

Vican je, podsjetimo, bila na čelu Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije. Imenovao ju je u siječnju 2017. nakon raspuštanja Povjerenstva na čelu s Nevenom Budakom. Vican je prije imenovanja bila protiv kurikularne reforme.

Ostavi komentar koristeći Facebook 
Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar