materijalna šteta veća od 402.000 kuna

Zadranin E. K. prevario tvrtke iz dvije županije za gotovo pola milijuna kuna!

Matija Lipar/ZARAPIX
Tamni način

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom sa zadarskog područja, zbog počinjenja više kaznenih djela protiv gospodarstva- prijevara u gospodarskom poslovanju.

Kriminalističkim istraživanjem nad 51-godišnjakom utvrđeno je da je tijekom 2015., 2016., 2017. i 2018. godine u svojstvu vlasnika i direktora dva trgovačka društva registrirana na području Zadra,u namjeri pribavljanja znatne imovinske koristi za sebe i svoje firme stupao u kontakt sa odgovornim osobama više firmi iz unutrašnjosti Republike Hrvatske koje su imale nenaplaćena novčana potraživanja od trećih trgovačkih društava.

Sa navedenim trgovačkim društvima sklopio je ugovore o ustupanju potraživanja, obvezujući se da će kroz poslovanje svojih firmi naplatiti njihova potraživanja i novčane iznose umanjene za proviziju od 2 posto, doznačiti njihove račune.

Zatim je sukladno naprijed stvorenoj namjeri nakon što su novčana dugovanja isplaćena na račun njegovih trgovačkih društava samo je manji novčani iznos doznačio na račune oštećenih firmi, a sav ostatak zadržao za sebe i svoja društva.

Navedenim kaznenim djelima prijavljeni 51-godišnjak je oštećenim trgovačkim društvima nanio materijalnu štetu veću od 402.000 kuna, te za isti iznos se nepripadno okoristio.

Nakon kriminalističkog istraživanja 51-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, priveden pritvorskom nadzorniku, nakon čega je ispitan od strane Općinskog državnog odvjetništva, a zatim je doveden na ročište kod suca istrage Županijskog suda u Zadru nakon čega mu je odredio istražni zatvor.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar