Zadranin E. K. prevario tvrtke iz dvije županije za gotovo pola milijuna kuna!

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom sa zadarskog područja, zbog počinjenja više kaznenih djela protiv gospodarstva- prijevara u gospodarskom poslovanju.

Kriminalističkim istraživanjem nad 51-godišnjakom utvrđeno je da je tijekom 2015., 2016., 2017. i 2018. godine u svojstvu vlasnika i direktora dva trgovačka društva registrirana na području Zadra,u namjeri pribavljanja znatne imovinske koristi za sebe i svoje firme stupao u kontakt sa odgovornim osobama više firmi iz unutrašnjosti Republike Hrvatske koje su imale nenaplaćena novčana potraživanja od trećih trgovačkih društava.

Sa navedenim trgovačkim društvima sklopio je ugovore o ustupanju potraživanja, obvezujući se da će kroz poslovanje svojih firmi naplatiti njihova potraživanja i novčane iznose umanjene za proviziju od 2 posto, doznačiti njihove račune.

Zatim je sukladno naprijed stvorenoj namjeri nakon što su novčana dugovanja isplaćena na račun njegovih trgovačkih društava samo je manji novčani iznos doznačio na račune oštećenih firmi, a sav ostatak zadržao za sebe i svoja društva.

Navedenim kaznenim djelima prijavljeni 51-godišnjak je oštećenim trgovačkim društvima nanio materijalnu štetu veću od 402.000 kuna, te za isti iznos se nepripadno okoristio.

Nakon kriminalističkog istraživanja 51-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, priveden pritvorskom nadzorniku, nakon čega je ispitan od strane Općinskog državnog odvjetništva, a zatim je doveden na ročište kod suca istrage Županijskog suda u Zadru nakon čega mu je odredio istražni zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...