Zahvaljujući potražnom psu Hubertu brzo okončana potraga za muškarcem na Viru

U ponedjeljak u 18:00 sati je na dežurni telefon HGSS Stanice Zadar upućen poziv od MUP-a, posredstvom županijskog centra 112, za angažiranjem i pomoći u potrazi za starijom muškom osobom na otoku Viru.

S obzirom na vremensku prognozu koja je u večernjim satima najavljivala orkansku buru uz znatni pad temperature odmah se krenulo u uzbunjivanje članova HGSS Stanice Zadar te se u potragu uputilo 18 spašavatelja HGSS Stanice Zadar s četiri potražna tima sa psima.

Prema prikupljenim informacijama radilo se o starijoj muškoj osobi, koja je štićenik doma za starije i nemoćne, te je napustila dom u prijepodnevnim satima.

Posredstvom županijskog centra 112 upućen je zahtjev za lociranje mobilnog telefona nestale osobe, koji je bio uključen, ali se muškarac nije javljao. Nakon dobivanja područja na kojem se nestali mogao nalaziti krenulo se u češljanje terena zajedno s pripadnicima MUP-a koji su bili s nama na terenu. Zona potrage je bila dosta zahtjevna zbog guste šume i dosta grmolikog raslinja uz buru koja je bila u jačanju, a kako se radilo o sjevernom dijelu otoka problem je stvarala i morska prašina, pišu na stranicama HGSS-a.

Ubrzo nakon početka potrage potražni pas Hubert je reagirao te se krenulo u dozivanje nestale osobe. Osoba je pronađena u 21:30 sati u grmolikom raslinju gdje se vjerojatno sklonila od bure koja je jačala. Osoba je bila pri svijesti uz lakše ogrebotine te je popraćena do vozila HGSS-a da bi poslije bila predana liječničkoj ekipi ZHM na daljnju skrb, čime je okončana još jedna u nizu akcija potrage za domaćim stanovništvom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...