Završena potraga u Pašmanskom akvatoriju; Pronađeno tijelo nestalog ribara

Tijelo nestalog 60-godišnjaka pronađeno je kod otoka Kurba mala nedaleko od mjesta gdje se nalazio brod. Pronašla ga je jutros Šibenska lučka kapetanija, javlja HGSS Stanica Zadar.

Timovi spašavatelja tijekom jučerašnjeg dana pretraživali su obale otoka u Pašmanskom arhipelagu. Dronovima, helikopterom i brodicama pretraživane su vodene površine. Zbog nepovoljnih meteo uvjeta timovi su se povukli u bazu. Analizirali su se prikupljeni podaci s terena u nastojanju da se pronađu tragovi koji bi pomogli u pronalasku nestale osobe.

16. ožujka 2019. u 20:13h od strane Centra 112 na HGSS Stanicu Šibenik dolazi dojava o nestaloj starijoj muškoj osobi u akvatoriju otoka Pašmana. HGSS Stanica Šibenik proslijedila je dojavu HGSS Stanici Zadar.

Osoba se uputila s otoka Murtera na otok Kornat. Gliser nestalog nađen je na obali otoka Šćitna.  S obzirom na to da je u tijeku bio napredni tečaj za upravljanje bespilotnim sustavima u Požegi, odmah po dojavi svi sudionici tečaja su upućeni na potragu. Tijekom noći krenuli su s potragom termovizijskim kamerama. Sudionici potrage bili su raspoređeni po svim otocima u Pašmanskom akvatoriju.

U potragu su bili  uključeni: helikopter HRZ-a, 4 broda policije i lučke kapetanije, jet-ski HGSS Stanice Zadar, 2 potražna psa, 12 dronova, članovi DVD-a Pašman, 20 članova HGSS-a iz Stanice Čakovec, Delnice, Vinkovci, Gospić, Slavonski Brod, Split, Koprivnica, Požega, Orahovica i Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...