Cestitka_Uskrs

Zbog horora na Pagu danas će biti smijenjena ravnateljica Vesna Burčul?

Zbog stravičnog slučaja na Pagu, u kojem je otac bacio s balkona i teško ozlijedio četvero djece, danas se u Zadru sastaje Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb. Na sjednici će, kako doznaje HRT, biti smijenjena ravnateljica Centra Vesna Burčul.

Ozlijeđena djeca dobro se oporavljaju

Ozlijeđena djeca dobro se oporavljaju. Djevojčica koja je na liječenju u Zagrebu budna je i samostalno diše. Liječnici se nadaju da će uskoro moći napustiti Odjel intenzivne skrbi, no do potpunog oporavka trebat će još mnogo vremena.

“Najteže ozlijeđena djevojčica skinuta je s aparata, diše samostalno. Što se tiče daljnjih operacija u području prijeloma lubanje i oko usta, to će se odlučiti kad bude išla na operaciju u sljedećim tjednima. Nije nužno da odmah ide na operaciju”, rekao je dr. Toni Matić, specijalist pedijatar u KBC-u Zagreb.

Ona je najteže ozlijeđena od četvero djece, koju je njihov otac jedno po jedno bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu u četvrtak, 28. veljače. Troje djece u dobi od tri, pet i osam godina, koji su na liječenju u Općoj bolnici Zadar, prema posljednjim informacijama, oporavljaju se prema očekivanjima.

Smjena ravnateljice Centra?

Na prijedlog ministrice Murganić sutra se sastaje Upravno vijeće koje će pregledati izvješće inspekcije o radu Centra za socijalnu skrb, o njemu raspraviti te tražiti njezino očitovanje. Sjednica Upravnog vijeća mogla bi biti samo puka formalnost s obzirom na to da je ministrica nedavno bila više nego jasna

“Pronađen je cijeli niz propusta u radu Centra i ravnateljice. Očekujem smjenu ravnateljice”, istaknula je ministrica Nada Murganić.

Već dva desetljeća u ovom se Centru nižu afere, jedna za drugom. Najupečatljivija je svakako ona vezana uz isplate socijalne pomoći umrlim osobama. Pronađeno je 639 takvih rješenja. Djelatnici Centra tako nisu uspjeli otkriti ni da im je jedan od štićenika čak dvije godine u krevetu ležao mrtav, a pokraj mumificiranog tijela živjeli su njegova majka i brat.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...