Zračna luka Zadar ove godine očekuje više od 700 tisuća putnika i rast prihoda za pet milijuna kuna

Zračna luka Zadar ove godine očekuje više od 700 tisuća putnika, što je oko 100 tisuća više u odnosu na 2018., a s time i rast prihoda za pet milijuna kuna, na oko 75 milijuna, doznaje Hina iz te zračne luke.

Zbog očekivanog većeg prometa, u Zadru se dodatno kadrovski pripremaju za sezonu te su raspisani natječaji za sezonske djelatnike u operativno-prometnom sektoru, komercijali i tehničkim službama.

Uz redovno održavanje strojeva, vozila i ostale opreme, u tijeku je i najvažniji ovogodišnji projekt, a to je proširenje stajanke za zrakoplove vrijedno 18 milijuna kuna plus PDV, u sklopu čega će stajanka biti proširena za dodatne dvije parkirne pozicije za zrakoplove koji su iznimno bitni u vršnim opterećenjima prometa u srpnju i kolovozu.

U 2019. u Zadar leti 16 zrakoplovnih kompanija na ukupno 51 redovnoj liniji prema 37 različitih destinacija u 16 europskih zemalja, a tu su i četiri nove kompanije, uz očekivanje šest charter kompanija.

Ryanair je i dalje glavni operater s udjelom od oko 60 posto u prometu putnika, te će u 2019. njegovi zrakoplovi letjeti na ukupno 21 destinaciji, a s obzirom da se u 2019. uvodi osam novih linija od njih se u Zadru najviše očekuje. Pritom su, kako kažu, važne i druge kompanije, poput Croatia Airlinesa, Eurowingsa, easyJeta i drugih.

U Zadru iznose i podatke o poslovanju u 2018., u kojoj je ostvaren rast prihoda od 6 posto te dobiti od 18 posto u odnosu na 2017. godinu.

“Oba ta rezultata su bila iznad planiranih što daje razlog za zadovoljstvo, dok su nam u 2019. očekivanja sukladna najavama aviokompanija, što znači nastavak pozitivnih trendova. Uz povećanje prihoda tako očekujemo i daljnje povećanje dobiti, a kako stalni rast broja putnika traži i dodatna ulaganja u infrastrukturu i komercijalne sadržaje proširujemo glavnu stajanku te uređujemo restoran u sklopu putničkog terminala”, kažu iz zadarske zračne luke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...