Županijski vijećnik Ivan Matić na listi MOST-a za Europski parlament

Most nezavisnih lista predstavio je u srijedu listu kandidata za predstojeće europarlamentarne izbore, a nositi će je čelnik te stranke Božo Petrov koji je poručio kako ‘ciljaju’ na dva mandata.

Petrov je pojasnio i kako u Europski parlament ne namjerava ići, a priliku će, kaže, prepustiti ‘mostovcima’ s najviše preferencijskih glasova.

Na listi, iza Petrova, slijede Sonja Čikotić, Ivan Prskalo, Ines Strenja, Ružica Vukovac, Robert Podolnjak, Ljubica Ambrušec, Nizar Shoukri, Ivan Bekavac, Mato Tomljanović, Ivan Matić, dok je na posljednjem, 12. mjestu, Miro Bulj.

Ivan Matić iz Obrovca, županijski vijećnik Zadarske županije, zaposlen u Ekološkoj udruzi Zrmanja.

“U Europski parlament će ići oni koji dobiju najviše preferencijskih glasova, neovisno o tome jesu li prešli preferencijalni prag ili ne. Smatram da je to korektno i prema građanima i prema kandidatima na listi”, izjavio je Petrov.

Time što listu nosi iako u Europski parlament ne planira želi, kaže, poslati političku poruku kako su europski izbori bitni za Hrvatsku.

Neću u EP jer nam predstoje važne bitke

“Bit ću na prvom mjestu liste ali neću ići u Europski parlament jer smatram da nam predstoje još određene važne bitke. Svojim mjestom na listi želim poslati poruku koliko su nam ovi izbori bitni za političku budućnost Hrvatske”, poručio je.

Čelnik Mosta građane je pozvao da izađu na izbore jer “svojim izlaskom ili neizlaskom pokazuju kakvoj Hrvatskoj pripadaju i kakvu Hrvatsku žele”.

“Ili ste za ovakvu vladajuću politiku ili ste protiv. Nema između. Ako zamišljate Hrvatsku onakvom kakvu imate danas, gdje vam ponovno trebaju partijske iskaznice da biste našli zaposlenje ili gdje se jedna afera treba proizvesti da bi se sakrila prethodna, onda ne trebate ništa napraviti. Ostanite kod kuće, nemojte izaći na izbore, ostatak posla će doraditi njihova mašinerija”, rekao je Petrov.

Ako Hrvatsku vidite kao zemlju u kojoj mladi mogu pronaći posao, radnici mogu imati pristojne plaće, a umirovljenici ne moraju kopati po kontejnerima, te ako želite Hrvatsku u kojoj imate pravo reći što želite i što mislite i da zbog toga nećete biti kažnjeni, ako želite Hrvatsku u kojoj će se i vas pitati za vaše stavove, onda ćete izaći na izbore”, poručio je čelnik Mosta.

Most u predstojećoj izbornoj kampanji planira potrošiti 1,2 milijuna kuna što je, naglasio je Petrov, manje od dozvoljenog iznosa i po bivšem zakonu a kamoli po ovom, koji dozvoljava maksimalni iznos od 4 milijuna kuna, a koji je HDZ branio 39 sati ne bi li sebi namaknuo novac za kampanju.

“Oni su iznos digli sa 1,5 na 4 milijuna kuna koje mogu potrošiti, a ja mogu reći – kamo sreće da se tako bore za bolesne i za potrebite”, zaključio je Petrov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...