4. travnja 2019. od 11 do 17 sati

11 razloga zašto posjetiti Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar organiziraju 3. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru koji će se održati sutra, 4. travnja 2019. od 11 do 17 sati u prostoru Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV, 2, Svečana dvorana Sveučilišta u Zadru.

Posjetitelji Sajma u Zadru moći će na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i studijske programe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Paralelno s izlagačkim dijelom Sajma, gdje će posjetitelji moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta i bivšim stipendistima, održat će se i popratni program.

Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zadru predstavit će se stipendije i drugi oblici financijske potpore za studiranje, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima, studentima i mladim profesionalcima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz to, Sajam je prilika da se sudionici dobro zabave i steknu motivaciju za daljnje obrazovanje!

Izdvajamo jedanaest (11) glavnih razloga zašto učenici i studenti ne smiju propustiti Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru:

Naravno, mogu pronaći stipendiju!

Na Sajmu će sudjelovati 21 izlagač iz Hrvatske i Europe, koji će pružati informacije o brojnim dostupnim stipendijama i studijskim programima. Na Sajmu će izlagati različite institucije i organizacije poput državnih institucija, jedinica regionalne i lokalne samouprave (županije, općine i gradovi), hrvatskih i inozemnih javnih i privatnih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, veleposlanstva i stranih kulturnih centra, privatnih tvrtki te nevladinih organizacija i zaklada.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru je definitivno sajam s najljepšim pogledom – onim na more

Uz podršku Grada Zadra kao glavnog partnera, 3. Sajam u Zadru prvi puta se Sajam održava na Sveučilištu u Zadru.

Mogu poslušati predavanje inteligentne humanoidne robotice Pepper!

Robotica Pepper je prvi socijalizirani humanoidni robot sposoban prepoznati lica i osnovne ljudske emocije. Optimirana je za interakciju s ljudima, koristi se hrvatskim jezikom (nema robotski naglasak), gestikulira i pokreće ruke i tijelo, voli se grliti, plesati te slikati selfie, a na Sajmu stipendija u Zadru održat će predavanje na temu „Koja znanja za budućnost treba Zadar?“.

Mogu saznati sve o stipendijama Grada Zadra!

Grad Zadar, kao domaćin Sajma, putem info-pulta i predavanja informirat će svoje građane o stipendijama za učenike i studente na području Zadra.

Na Sajmu će se održati i svečana dodjela stipendija učenicima i studentima Grada Zadra

U sklopu programa Sajma stipendija od 12.00 do 13.00 sati u Svečanoj dvorani na Sveučilištu bit će upriličena svečana dodjela stipendija Grada Zadra kao javna pohvala za sve one koji su svojim radom pokazali marljivost i upornost! Dođite i podržite svoje mlade i perspektivne sugrađane!

Učenici – budući studenti mogu saznati korisne informacije na predstavljanju programa studija, stipendija i Odjela Sveučilišta u Zadru

Na Sajmu će se u programu predstaviti i odsjeci Sveučilišta u Zadru kroz prezentaciju pojedinih programa studija i projekata.

Mogu poslušati koristan panel – diskusiju „Važnost tehnologije u obrazovanju i na tržištu rada“ gdje će govoriti i uspješan Marko Mišulić, kreator aplikacije Rentlio

Mogu saznati sve o RIT Croatia – američkom fakultetu smještenom u Zagrebu i Dubrovniku

Na tom visokom učilištu jedino je moguće studirati na engleskom jeziku, profesori ne dolaze samo iz Hrvatske, a na kraju studija dobiva se i hrvatska i američka diploma! Isto tako, RIT Croatia svake godine izdvaja više od 2,6 milijuna kuna za stipendiranje i financijsku podršku studenata!

Mogu se kvalitetno i korisno umrežiti!

Posjetitelji Sajma imat će jedinstvenu priliku upoznati predstavnike poznatih međunarodnih visokih učilišta i saznati sve ključne informacije o studijskim programima i stipendijama iz prve ruke. Također mogu upoznati i predstavnike studentskih udruga i saznati kako se uključiti u studentske projekte. Tijekom programa, ali i na izlagačkim pultovima, posjetitelji Sajma imat će priliku čuti inspirativne priče i zanimljiva iskustva hrvatskih stipendista koji su studirali u inozemstvu.

Mogu naučiti nešto novo, a usput se i dobro zabaviti!

Simulator letenja omogućit će vam doživljaj leta borbenim avionom MiG-21 koji će predstaviti Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, dugogodišnji izlagač stipendija na Sajmu. Riječ je o kompjuterskom simulatoru letenja avionima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Simulator se sastoji od originalnog sjedala aviona povezanog s računalom i ekranom na kojem se prikazuje let.

Mogu upoznati predstavnike studentskih portala – Studentski.hr i x-ica

Na Sajmu će se kao medijski sponzori predstaviti studentski portali Studentski.hr i x-ica. Mladi, uspješni i ambiciozni studenti zaposleni na navedenim studentskim portalima bit će na raspolaganju za sva vaša pitanja koja vas zanimaju vezano za studentski život i informiranje, a na IRO štandu možete uzeti besplatan broj studentskih novina Global.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar