39-godišnjak lagao da nema porezni dug, 49-godišnjak izmišljao račune i smanjio porez za 177.000 kuna

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom,  kojeg se sumnjiči za ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Naime sumnjiči ga se da je da je u listopadu 2014.godine prilikom prijave i upisa u sudski registar za osnivanje novog trgovačkog društva dostavio sudu potpisanu i ovjerenu izjavu o nepostojanju nepodmirenih poreznih dugovanja, iako je kao vlasnik obrta imao nepodmirena dugovanja na osnovu poreza.

Protiv 39-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom,  kojeg se sumnjiči da je počinio više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Naime, sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva, te kao vlasnik OPG-a i poljoprivrednog obrta, tijekom 2016 i 2017.godine pribavio preko 200 krivotvorenih računa, koje je potom u trgovačkom društvu, OPG-u i poljoprivrednom obrtu knjižio kao pravovaljane, a potom je sastavljanjem poreznih prijava neistinitog sadržaja umanjio porezne obveze za iznos od preko 177.000, 00 kuna.

Protiv 49-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela utaje poreza i carine, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i krivotvorenja isprave.

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...