Ante Nazor: “Nije nam bilo ugodno gledati roditelje zabrinute za svoju djecu”

Trener Zadra Ante Nazor istaknuo je koliko je ponosan na momčad što su unatoč prekidu utakmice izašli na teren s pravim fokusom.

“Bila je neka posebna emocija. I sigurno da treba jedan dodatan impuls nakon što smo se povukli s terena da uđemo u utakmicu. Svojim igračima zaista skidam kapu na borbenosti i fokusu, koncentraciji, jer ovo nije bezazlen protivnik. Ovo je finalist Alpe Adria kupa, znači protivnik koji igra čvrsto i nadomak je europskog trofeja. Zaista je pokazao da može biti neugodan protivnik i u četvrtfinalu kupa Ciboni. Sigurno da smo očekivali tešku utakmicu, međutim mi smo pokazali autoritet. Podijelili smo povjerenje na sve pozicije. Kontrolirali smo susret. Bilo je tu određenih grešaka, ali mislim da je bilo najbitnije, da jednostavno damo svakome igraču pouzdanje da je jako bitan kotač i da dignemo atmosferu pred ovo što nam slijedi, a to je MZT. Već smo okrenuti ka tom događaju.” – istaknuo je Nazor.

Na pitanje da li je on povukao igrače s terena pojasnio je:

“Mi smo se tu okupili. Zaista je bilo ružno. Ja sam procjenio da je bolje povući momčad u svlačionicu i vidjeti kako će se odvijati situacija što se tiče represivnog aparata, što se tiče organizacije utakmice i mogućih posljedica i što se tiče dima.
Kao što je Luka rekao, sportaši smo, to je naš posao i morali smo se vratiti odigrati utakmicu kako treba.”

Solidarnost s navijačima?

“Mi smo tu vidjeli pregršt roditelja koji su bili zabrinuti za svoju djecu, sigurno da nam nije bilo ugodno.”

Znate li tko je naredio postupanje MUP-a?

“Zaista ne znam. Koliko znam, najviše je eskaliralo bakljom.”

Kako vi gledate na ovu situaciju?

“Stvarno nije moje da komentiram.” – odgovorio je zadarski strateg.

S ovom pobjedom Zadar je dodatno učvrstio prvo mjesto na domaćoj ljestvici koje dijeli s Cibonom i pobjegao trećeplasiranom Splitu na 4 boda. U zadnjem 22. kolu regularnog dijela prvenstva zadarska momčad putuje na gostovanje u Šibenik kada će se konačno i rasplesti cjelokupna situacija oko svih momčadi koje će sudjelovati u ovogodišnjem doigravanju HT Premijer lige.

Sljedeća na rasporedu utakmica, jedna je od važnijih, ako ne i najvažnija ove sezone, protiv makedonskog MZT Skopje Aerodroma koja nas očekuje već u srijedu u 17 sati u dvorani Krešimir Ćosić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...