Bogat uskrsni program na Viru s Forumom i Milom Hrnićem

Ovogodišnji program manifestacije Uskrs na Viru donosi čak dva koncerta estradnih veterana i velikih zvijezda glazbenog neba, potom tradicionalnu 26. po redu biciklijadu od Zadra do Vira te animacijski program za djecu i mlade. Uskrsni program otvara se u četvrtak 18. travnja (od 10 do 12 sati) u društvu Plesnog kluba Lana s predstavom Uskršnja pustolovina, dok će se u sklopu radionice Mali majstori izrađivati uskrsni zečići, ukrašavati pisanice, izrađivati košare te tražiti skrivena uskrsna jaja. Uskrsna nedjelja 21. travnja rezervirana je za koncert legendarne zadarske grupe Forum (20 sati) s neponovljivim Davorom Pekotom, dok je dan kasnije u ponedjeljak 22. travnja na rasporedu 26. po redu biciklijada Zadar – Vir.

Za tu tradicionalnu biciklijadu – jednu od najpopularnijih te po sudu njezinih sudionika, najljepšu izletničku i biciklističku zabavu u Zadarskoj županiji, otvorene su online prijave. Starta u ponedjeljak 22. travnja u 10 sati na Branimirovoj obali u Zadru (kod caffe bara Branimir), a iz destinacijske kompanije Vir turizam pozivaju sve zainteresirane da se prijave do 19. travnja na web stranicama općinske destinacijske menadžment kompanije Vir turizam.

– Prijave su također moguće i na dan održavanja biciklijade 22. travnja na Viru ispred zgrade Općine Vir od 8 do 9 sati, nakon čega se ide u Zadar, ili od 9 sati na Branimirovoj obali u Zadru – kaže destinacijska event menadžerica Darija Zrilić iz Vir turizma podsjećajući ljubitelje biciklizma da se virska biciklijada vozi opušteno i lagano u grupi s pauzama te s osvježenjem do Vira.

– Potom će sve ljubitelje biciklizma i virskih biciklijada dočekati marenda i okrjepa na Trgu svetog Jure uz zabavni program i nastup grupe Zaratino. Na kraju druženja imamo tradicionalnu dodjelu nagrada za najsretnije, odnosno komplete biciklističke opreme i vrijedni Mountain Bike – dodaje Zrilić. Organizatori tradicionalne biciklijade svima su poznati: destinacijska menadžment kompanija Vir turizam u suradnji s Biciklističkim klubom Zadar, virskim općinskim poduzećima Čisti otok, Vir zaštita i Vir održavanje, zadarskom Prometnom policijom i Službom Hitne medicinske pomoći. Glavni sponzor svih biciklijada je Općina Vir koja je ujedno i utemeljitelj biciklijade Zadar – Vir. Završnica ovogodišnje manifestacije Uskrs na Viru bit će 23. travnja kada Župa Vir slavi svoj dan i zaštitnika svetog Jurja, pa će osim domjenka s uzvanicima, gostima i prijateljima otoka Vira i otočne Općine, od 20 sati nastupiti jedan od najvećih lakoglazbenih zabavljača svih vremena – Milo Hrnić.

– Nastojali smo programom obuhvatiti sve; djecu, mlade i one malo starije, kao i ljubitelje rekreacije i biciklizma. Izbor glazbenih izvođača samo je šećer na kraju te priče – ističe i zaključuje event menadžerica Zrilić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...