priopćenje županijske vijećnice

Botić: “Sramim se što se svečana sjednica održava u putničkom terminalu koji je od lani u 20-godišnjoj koncesiji”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Županijska vijećnica Marjana Botić priopćenjem se osvrnula na svečanu sjednicu Županijske skupštine u putničkom terminalu Gaženice:

“Povodom svečane sjednice Županijske skupštine želim čestitati dobitnicima nagrada i opravdati svoje ne sudjelovanje u pravljenju glupih građana Zadarske županije. Čestitam dobitnicima godišnjih nagrada i nagrada za životno djelo uz ispriku što kao županijska vijećnica neću sudjelovati na svečanoj sjednici županijske skupštine na kojoj će se nagrade uručiti.

Naime osjećam sram što se svečana sjednica održava u Gaženičkom putničkom terminalu koji je već od prošle godine u 20 godišnjoj koncesiji stranom koncesionaru. Kao da mi sami ne znamo vezivati brodove, prodavati karte i ubirati lučke pristojbe koje su do tada iznosile oko 11 milijuna kuna na netom završenom terminalu?!

Sada je sve to u stranom vlasništvu i upravljanju na idućih 20 godina uz bijednu naknadu.

Što je župan Longin dakle morao još obećati pored cijele luke Gaženica za cijenu jedne dvije obiteljske kuće godišnje, da mu koncesionari ustupe prostor za održavanje svečane sjednice?

Ma, bolje da ne znam: carina, policija i lučka uprava još se nisu premjestili u taj 35 milijuna eura skup terminal, koliko znam premjestiti će se eventualno ured upravitelja, a službe će i dalje biti u trajnom „privremenom“ Hajdaš Dončić kontejnerskom terminalu.

I još se prije svečane sjednice po drugi put za državni vrh otvara međunarodni gat – i po drugi put; bez broda!

To može samo ova nesposobna vlast i stvarno ne znam kako bi mogla doći tamo i sudjelovati u cirkusu?

Pa što nije bilo dovoljno otvaranje prije nešto više od mjesec dana kad je premijer Plenković obilazio po praznom gatu? Danas će predsjednica Republike Hrvatske?

Pa hajmo, ako upriliče „treća sreća“ otvaranje doći ću i ja, sa malim štandom sa ciglama koje ću nuditi turistima za simboličnu  koncesiju na 20 godina dvije lipe. Ja ću ih platiti koliko cigle koštaju; 20 tak kuna jer kupujem na malo. Neću riskirati kupnju palete, a da i na trećem „otvaranju“ gata ne bude opet ni broda ni turista!

Sa našim novcima i isto takvom koncesijom luke od sa cestom skupe oko 2 milijarde eura za oko 2 milijuna kuna godišnje 20 godina,  mogu se igrati samo ovoliko nesposobne vlasti. Nadam se da će njihovi pobornici uživati u cirkusu, a da će laureti zanemariti ove činjenice i uživati u svojim postignućima.”

Županijska vijećnica Marjana Botić

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar