Britanski The Sun: “Zadar je najskuplja turistička destinacija”

Neizvjesnost oko izlaska iz Europske unije dovela je do toga da britanski turisti ove godine odgađaju odluku o rezervaciji godišnjeg odmora. To je neke destinacije navelo na snižavanje cijena kako bi privukli goste, analizira britanski The Sun.

Britanci inače uživaju u popularnim destinacijama u Španjolskoj, Cipru i Bugarskoj pa pogoduje činjenica da su ondje cijene pale. No u Hrvatskoj, a konkretno u Zadru, cijene su porasle – unatoč činjenici da je to također vrlo popularna destinacija među Britancima.

Štoviše, Zadar je najskuplja destinacija od ukupno njih šest čije cijene je uspoređivao britanski The Sun.

Bugarska najjeftinija, ali Turska ipak veća konkurencija

Najveći pad cijena imala je Mallorca gdje je cijena odmora od tjedan dana za četveročlanu obitelj pala za 21,6 posto, na oko 2700 britanskih funti. U to je uključen boravak, ali i ručkovi, večere, pića i slično.

Nešto manji pad, ali i niže cijene, ima Costa Del Sol, također u Španjolskoj, gdje su troškovi za tjedan dana pali za 17,7 posto, na 2041 funtu. Cipar također pokušava sniženjem cijena privući Britance pa su tako u Pafosu cijene za ovu sezonu 10,5 posto niže nego 2018. pa bi tjedan dana odmora u toj destinaciji četveročlanu obitelj koštao 2378 funti.

Među odabranim destinacijama najjeftinija je “Sunny Beach” u Bugarskoj gdje je tjedan dana 1912 eura, ali su i oni snizili cijene u odnosu na prošlu godinu i to za 9,7 posto.

Turska koja se nakon političkih turbulencija snažno počela vraćati na tržište ima rast cijena, te se u Marmarisu tjedan dana može provesti za 2286 eura, što je rast od 4,6 posto u odnosu na prošlu godinu.

Hrvatska najskuplja i ima najveći rast cijena

Ono što nas treba zabrinuti jest činjenica da smo kao zemlja postali dosta pohlepni. Najskuplja i s najvećim rastom cijene je Hrvatska, odnosno Zadar, gdje tjedan dana za četveročlanu obitelj, prema izračunu The Sun, košta 3188 eura, što je rast od 12,7 posto u odnosu na prošlu godinu.

Čini se kako u Hrvatskoj zasad još ne postoji strah od pada broja britanskih turista, donose Vijesti.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...