Danas toplije i sunčano, a potom nam stiže promjena vremena uz kišu, pljuskove i grmljavinu te osjetno zahladnjenje

U srijedu se očekuje djelomice sunčano i toplije vrijeme. Početkom dana oblačnije, mjestimice još uz malo kiše, a poslijepodne je uz umjeren razvoj oblaka u unutrašnjosti moguć i poneki lokalni pljusak, predviđa se u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

Vjetar umjeren južni i jugoistočni, u gorju jugozapadni, a duž obale umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura od 8 do 12, duž obale i na otocima između 13 i 16 °C. Najviša dnevna većinom od 20 do 25 °C.

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano. Na zapadu uz više oblaka može još pasti malo kiše, a poslijepodne uz umjeren razvoj oblaka mala je mogućnost i za poneki lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i južni. Jutarnja temperatura od 11 do 15, a danju osjetno toplije s najvišom temperaturom između 24 i 26 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano i uglavnom suho i toplije. U noći i ujutro još ponegdje može pasti malo kiše, a poslijepodne uz umjeren razvoj oblaka moguć je pokoji lokalni pljusak. Vjetar slab i umjeren južni. Jutarnja temperatra oko 11 °C, a najviša od 21 do 24 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenjivo oblačno povremeno s kišom. Mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina, osobito u Gorskom kotaru, dok će u Lici sunčana razdoblja biti nešto češća. Vjetar umjeren, u višem gorju na udare jak jugozapadni. Najniža temperatura od 8 do 11, a najviša između 16 i 20 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Lokalno može biti kiše ili ponekog pljuska praćenog grmljavinom. Umjereno do jako jugo, duž zapadne obale Istre južni vjetar. Jutarnja temperatura 12 do 15 °C. Najviša dnevna oko 19 °C.

Dalmacija

Djelomice sunčano i malo toplije. Ujutro uz više oblaka, osobito u unutrašnjosti gdje može pasti i još malo kiše. Puhat će umjereno do jako jugo. Najniža temperatura od 12 do 16, a najviša između 19 i 23 °C.

Vrijeme od 25. do 27. travnja

Djelomice pa i pretežno sunčano, vrlo toplo osobito u unutrašnjosti no ne i posve stabilno. Uz dnevni razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi, učestaliji krajem radnog dijela tjedna. Vjetar i dalje slab do umjeren južni i jugoistočni, a na Jadranu umjereno do jako jugo koje će u petak opet jačati. U subotu promjena vremena uz kišu, pljuskove i grmljavinu, osjetno zahladnjenje i okretanje vjetra na sjeveroistočni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...