Dogodilo se čudo; Mila se riješila malignih stanica

Sjajne vijesti iz Philadelphije. Djevojčica Mila Rončević je odlično nakon prve terapije, poručio je njezin otac.

Mila sad čeka transplantaciju koštane srži, a prve vijesti itekako ohrabruju. I više nego zadovoljna je i Milina liječnica iz Rijeke.

Nadali su se i dogodilo se čudo. Dvadeset dana otkako je otišla u Ameriku stigli su prvi nalazi, donose Vijesti.hr.

Nalazi ne mogu biti bolji nego što jesu

“Nalazi su takvi da ne mogu biti bolji nego što jesu, a Mila se osjeća odlično. Hvala dragome Bogu i svima koji mole i misle na nju i koji su omogućili da Mila dobije ovu priliku. Iako je dug put pred nama, već sada svjedočimo čudu”, kazao je Milin otac.

Podijelio je to na svom Facebooku Milin otac, ali se odmah čuo i s njezinom liječnicom u Rijeci.

“Apsolutno sam se razveselila i stvarno smo svi željeli takve vijesti iz Philadelphije. Mila je apsolutno veliki borac i sve što vam sad govorim ne govorim kao Milina liječnica, nego kao Milina prijateljica”, kazala je liječnica Jelena Roganović.

Njezina liječnica objašnjava:

Postotak leukemijskih blasta u koštanoj srži je na izuzetno niskoj razini, tek 0 cijelih 1 posto. Njezina liječnica objašnjava:

“Znači da se postiglo čišćenje koštane srži, dakle eliminacija malignih stanica iz koštane srži. Za reći da je bolest izliječena treba takozvano stane remisije. Osim što nema malignih stanica treba biti i oporavak normalne koštane srži. Mila je sada u fazi kada se riješila malignih stanica”, objasnila je Roganović.

Za Milino liječenje je skupljeno 38 milijuna kuna. Roditelji žele osnovati fond da pomognu i drugoj djeci, a u Upravnom odboru mnogi vide upravo Milinu liječnicu. Ona kaže da bi vjerojatno tu funkciju prihvatila iako nije jednostavna. Ispred Mile su još dani liječenja, ali i transplantacija koštane srži.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...