Evo kako će trgovački lanci raditi za Uskrs i Uskrsni ponedjeljak

U nedjelju će svi dućani biti zatvoreni. Na Uskrsni ponedjeljak neki će dućani biti otvoreni, ali prema posebnom radnom vremenu.

Ako je suditi prema gužvama na tržnicama i u trgovinama, ni ovoga Uskrsa na hrvatskim stolovima neće nedostajati šunke, luka, jaja, pinci, kolača, ribe i janjetine.

Uskrs i Uskrsni ponedjeljak u Hrvatskoj su službeni praznici i neradni dani za većinu zaposlenih. Dnevnik.hr. provjerio je radno vrijeme najvećih trgovačkih lanaca.

Radno vrijeme dućana

Konzum obavještava sve kupce da kupnju obave u danima prije Uskrsa u redovnom radnom vremenu njegovih trgovina jer će trgovine biti zatvorene u nedjelju i ponedjeljak. “Svim djelatnicima Konzuma tako će biti omogućeno da tijekom blagdana uživaju u odmoru i vremenu provedenom sa svojim bližnjima”, poručuju iz tog trgovačkog lanca.

U dane blagdana zatvorene će ostati i trgovine Lidla. “Sve Lidlove trgovine u Hrvatskoj bit će zatvorene na Uskrs (21. 4.) i na Uskrsni ponedjeljak (22. 4.)”, poručuju iz Lidla.

Za razliku od njih, doznajemo da će biti trgovačkih lanaca koji će raditi na Uskrsni ponedjeljak.

Jedan od njih je Spar. “Za Uskrs će svi Spar supermarketi i Interspar hipermarketi biti zatvoreni, a za Uskrsni ponedjeljak trgovine će biti otvorene prema nedjeljnom radnom vremenu i u skladu s radnim vremenom pojedinih šoping-centara”, priopćeno je za DNEVNIK.hr.

Radit će i trgovine Kauflanda. “Poslovnice Kauflanda na Uskrs neće raditi, a na Uskrsni ponedjeljak radimo skraćeno, od 8 do 16 sati”, poručuju kupcima iz tog trgovačkog lanca.

Slično je i s Plodinama. “Trgovine Plodina ne rade za Uskrs, a na Uskrsni ponedjeljak rade po nedjeljnom radnom vremenu”, odgovorili su nam iz Plodina.

Trgovački lanci Tommy i Prehrana nisu odgovorili na upit koji smo im poslali.

Uskrsnice isplaćene u nekoliko trgovačkih lanaca

Blagdani ni ove godine neće proći bez povećane kupovine. Zbog toga dio poslodavaca već tradicionalno isplaćuje uskrsnicu. Nažalost, čini se da su u manjini.

Iz Konzuma doznajemo da će njihovi zaposlenici primiti uskrsnicu u iznosu od 700 kuna.

Svi Lidlovi zaposlenici primit će uskrsnicu u iznosu 1000 kuna.

Na upit o uskrsnici, iz Spara su poručili da će svim svojim zaposlenicima isplatiti i uskrsnice, no nisu naveli iznos.

U Plodinama su za DNEVNIK.hr odgovorili da nam – neće odgovoriti. “Podaci koje ste zatražili u vezi isplata uskrsnica spadaju u domenu poslovne tajne te ih ne smijemo iznositi u javnost”, poručili su iz Plodina.

U Kauflandu pak doznajemo da njihovi zaposlenici neće dobiti uskrsnicu: “Posebna nagrada za Uskrs nije predviđena.”

Podsjetimo, dvije trećine ispitanika u anketi portala MojPosao nedavno je izjavilo da im poslodavci ne isplaćuju uskrsnice, a trećina očekuje da će od poslodavca za Uskrs dobiti bonove za kupovinu ili financijsku nagradu.

Od 33 posto ispitanika koji su izjavili da očekuju uskrsnice, kod 51 posto najčešće se radi o bonu za kupovinu, a prosječna vrijednost bona koji očekuju iznosi 586 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...