Gastro večer kao gastronomski spektakl i sjajna završnica Tuna, Sushi & Wine Festivala

Kada su za sve posjetitelje Gastro večeri u Arsenalu otvorena vrata iza kojih su se ukazali stolovi s velikim izborom specijaliteta od tune i jadranske ribe, a za stolovima na katu posluženi sashimi od jadranske ribe ili japanska riža s pečenim artičokama i yuzu limunom, fešta je mogla početi. Iako će današnji nedjeljni dan ponuditi još izložbu fotografija Škur u palači Cedulin i Podmorje na Trgu Petra Zoranića, a vrijedi napomenuti kako još uvijek traje tjedan ponude specijaliteta od tune i jadranske ribe po promotivnim cijenama u zadarskim restoranima, Gastro večer u prepunom Arsenalu bila je po običaju gastronomski, scenski i glazbeni vrhunac zadarskog TSWF-a. Bila je to večer koja je očarala i voditelja programa Olivera Mlakara, u istoj mjeri u kojoj je šarmantni Mlakar očarao zadarsku publiku. Dočekali su ga i ispratili pljeskom.

– Lijep je ovaj festival, baš mi se sviđa. Hrana je jako fina i dobra, a Zadrani su srdačni i vrlo otvoreni ljudi – kazao je legendarni hrvatski televizijski voditelj. Pokazao je također zašto je bio najomiljenije televizijsko lice cijelih pola stoljeća.

– Divno sam se osjećao ovdje večeras među vama, a sada se moram odmoriti ako želim doživjeti stotu – našalio se na oproštaju 84-godišnji umirovljeni voditelj koji još nije rekao zbogom voditeljskim poslovima. U sjajnu atmosferu i feštu u Arsenalu lako su se uklopile i pjevačke zvijezde Natali Dizdar i Zorica Kondža, koje su multimedijalni prostor ispunile glazbenom ugodom i dobrom atmosferom, dok su Georgios Zacharias i Mario Bernatović, slavni chefovi, demonstrirali svu privlačnost i šarenilo okusa azijske kuhinje. Zapravo, event u Arsenalu bio je onakav kakvog ga je u punom festivalskom trajanju od devet dana opisao gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

– Tuna, Sushi & Wine Festival je lijepa priča o tradiciji, ribarstvu i kulinarstvu. Priča se svake godine širi, tako da smo sada imali gotovo dvotjednu manifestaciju koja predstavlja gastronomiju našeg kraja u jedinstvenom spoju s japanskom kulturom. Tuna nas je povezala i naše poslovne odnose pretvorila u prijateljske. Festivalska događanja su obogatila našu turističku ponudu, a kako smo u travnju dobili turiste koji su posjećivali program, siguran sam kako ćemo zahvaljujući Festivalu u narednim godinama dobiti još više novih gostiju – istaknuo je zadarski gradonačelnik. U sinoćnjem programu predstavljena je i senzacionalna suzumu mašina, odnosno sushi robot koji u 60 minuta može proizvesti nevjerojatnih 4.800 komada ukusnih nigiri kuglica od riže.

Tuna, Sushi & Wine Festival organizirali su Turistička zajednica Grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, Zadarskom županijom, Turističkom zajednicom Zadarske županije i Klasterom marikultura – grupacija uzgajivača tune te ostalim brojnim partnerima u projektu. Riječi zahvale iz zadarske Turističke zajednice posebno su bile upućene zadarskim restoranima, malim lokalnim proizvođačima i vinarima zadarskog kraja te brendiranim tvrtkama iz Zadarske županije čije sudjelovanje na TSWF-u doprinosi šarmu i gastronomskoj kvaliteti priredbe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...