Humanitarna akcija studenata Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću za pomoć Šimunu Petru iz Maslenice

Studenti Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću odlučili su pokrenuti humanitarnu akciju za brata svog kolege i prijatelja, diplomiranog studenta Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću, Roka, čiji brat Šimun Petar vodi bitku sa tumorom već osam godina.

Petar Šimun Maruna desetogodišnji je dječak koji bitku sa opakom bolešću vodi već dugih osam godina, što je iscrpljujuće kako za njega, tako i za njegove roditelje, dva brata i sestru koji u Maslenici žive kao podstanari i jedini izvor sredstava su im očeva mirovina.

Sve je počelo s tumorom na mozgu zbog čega je operiran 2011. godine u Zagrebu, nedugo zatim, 2016. godine vratio se novi tumor, hondaplastični ostosarkom, kada Šimun Petar odlazi u Grčku na tomoterapiju te nakon dva mjeseca dobiva progres koji Šimina čini nepokretnim. Šimun ima i zatajenje bubrega te ima katetere i zadnjih godinu i pol je na palijativnoj skrbi.

Skromna obitelj iz Maslenice nikad nije tražila pomoć već se borila sama do sada kad je mama odlučila dignuti kredit da bi mogla priuštiti Šimunu Petru potrebite stvari kao što su skupi vitamini i ostale stvari koje bolnica nažalost ne pokriva.

Ovim putem studenti Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću pokrenuli su humanitarnu akciju “ŠIMUN PETAR TO ZASLUŽUJE” uoči koje će u subotu 13.04.2019.  s početkom u 22 sata u Jump baru u gradu Gospiću nastupati grupa Tajno ime, a na ulazu će se prikupljati dobrovoljni prilog koji će biti uplaćen na račun Šimuna Petra Marune, piše GS PRESS.

Ukoliko se u subotu nećete naći na području grada Gospića, svoju donaciju možete uplatiti na račun:

HR5924070003104986160 OTP BANKA- OTPVHR2X Swiss code

Šimun Petar Maruna

Adresa: Alojzija Stepinca 31, Maslenica

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...