I danas pretežno oblačno s kišom; Evo gdje će se ipak promoliti sunce

Na Jadranu će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, poslijepodne na sjevernom dijelu u okretanju na buru koja će jačati. U unutrašnjosti je mjestimice moguća magla.

Najniža jutarnja temperatura između 5 i 10, na Jadranu 9 i 14, a najviša dnevna od 8 do 13, na Jadranu i u istočnim krajevima od 14 do 18 °C.

U Zagrebu će biti oblačno, povremeno s kišom. Puhat će većinom umjeren sjeverni vjetar. Temperatura zraka između 8 i 11 °C, prema večeri još hladnije.

Detaljniju prognozu za nastavak drugog travanjskog tjedna i početak trećega za HRT je pripremio Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a

‘U četvrtak će u istočnim Hrvatskoj samo mjestimice biti sunčanih razdoblja. Povremeno će padati kiša, a većinom poslijepodne i pljuskovi s grmljavinom, ponegdje moguće izraženiji. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, u drugome dijelu dana sjevernjak. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 11 °C, a najviša poslijepodnevna 13 do 15 °C. ž

U središnjoj Hrvatskoj uglavnom između 7 i 12 °C, uz slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, te uz većinom oblačno vrijeme i povremenu kišu, mjestimice i grmljavinu, glavninom u noći i prijepodne’.

I u gorju i na sjevernom Jadranu kišovitije u prvom dijelu dana, a u drugome su moguća i sunčana razdoblja, posebice u Istri i na otocima. Vjetar u gorju slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na moru će jugo okrenuti na buru, koja će podno Velebita jačati. Temperatura zraka u gorju će biti od 6 do 11 °C, a u Istri i Hrvatskom primorju ujutro oko 10 °C, danju oko 15 °C.

Jugo će puhati i na srednjem Jadranu uz malo, ponegdje umjereno valovito more. Povremene kiše bit će uglavnom u noći i prijepodne, a poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi, osobito u unutrašnjosti Dalmacije. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 13 do 16 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske većinom između 15 i 17, uz promjenljivo oblačno vrijeme i sunčana razdoblja, dulja i češća poslijepodne, ali i još povremenu kišu, moguće i grmljavinu. Puhat će jugo, slabo i umjereno, u noći i ujutro još jugozapadnjak’, poručio je Krunoslav Mikec.

I dalje povremena kiša, na kopnu i svježina…

‘Oblačno će s povremenom kišom u kopnenom području biti do kraja tjedna. Pritom će biti još malo hladnije pa u noći na petak i u petak ujutro u sjeverozapadnim i gorskim područjima može biti i susnježice, koja je gorju moguća i u subotu. Puhat će sjevernjak i sjeveroistočnjak, na istoku i sjeverozapadnjak. Početkom tjedna vjerojatno opet malo toplije, no i i dalje može biti kiše. Na Jadranu će puhati bura, osobito na sjevernom dijelu, gdje će jačati na jaku s olujnim udarima. Bura će u subotu prolazno oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni vjetar, uz obalu i zapadni. Bit će sunčanog vremena, ali i razdoblja s dosta oblaka, uz koja treba računati na kišu, osobito u petak na jugu. Od ponedjeljka sunčanije i toplije’, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...