Ispred Grdijeve kuće više nema crvenog i bijelog Jaguara

Ako je suditi po njegovu hitu “Bolje živim nego ministar”, Mladen Grdović (60) trebao bi biti podstanar, ali njegovi susjedi su rekli kako pjevač živi poprilično rastrošno i lagodno.

Kad je u Las Vegasu na turneji oženio svoju Brankicu, nije razmišljao kako će jednog dana njegova imovina doći pod povećalo javnosti. Naime, čim je Brankica prošle godine predala papire za razvod i tražila podjelu bračne stečevine, obiteljski prijatelji. kolege i obožavatelji su se raspričali da su Grdovići “natukli” značajan imetak. U međuvremenu je njegova voljena odustala od razvoda.

Trenutačno žive u obiteljskoj kući u zadarskom naselju Arbanasi, koju Mladen dijeli s bratom Paulom i njegovom suprugom Ingom, a društvo im prave i njihove četiri kujice: Aki, Bela, Pika i Zara.

Brankica i Mladen stanuju u prizemlju, a brat Paulo na katu. Mladen se dičio bogatom kolekcijom u svojem voznom parku. Iako do obližnjeg omiljenog mu kafića često svrati i biciklom, Zadrom se najčešće vozi u skupocjenim Jaguarima. Jedan je bijele, a drugi crvene boje. Nerijetko ga viđaju i u crnom Mercedesu CLS, a Smart ForTwo najčešće vozi njegov brat Paulo.

Međutim, u dvorištu obiteljske kuće ovih su dana bili parkirani samo Mercedes i Smart pa je ostala nepoznanica je li se Grdović “riješio” nekog od skupocjenih automobila iz svoje kolekcije ili ih je samo u međuvremenu posudila Brankica. No iako je Grdi, kao i njegov pokojni otac, koji je bio jedan od prvih zadarskih automehaničara, veliki ljubitelj skupih jurilica, čini se da se ipak ne zna najbolje brinuti o svojim limenim ljubimcima s obzirom na to da još nije naučio da bevanda i volan ne idu zajedno. Pjevač je promijenio tri modela Mercedesa, a priuštio si je i Ferrari, Jaguar te Porsche, koji je slupao nekoliko mjeseci nakon što ga je kupio, pišu 24sata.

U ožujku 2007. godine razbio je svoj crni Mercedes. Zbog prebrze vožnje udario je u betonski zid, a policiji odbio alkotestiranje. Zaradio je prekršajnu prijavu i odvezao se kući u karamboliranom automobilu na kojem je napravio 40 tisuća kuna štete. Nekoliko mjeseci prije toga je s Bepom Matešićem izbačen iz jedne konobe, ali i iz kasina u kojem ih je osoblje neuspješno pokušavalo smiriti. Zadrani se sjećaju i ljeta iste godine kad je s tinejdžerima pio u parku, a nakon toga sjeo u Jaguar i njime pokosio sve stolice na terasi obližnjeg kafića. Ljubitelj bevande dosad je skrivio najmanje šest prometnih nesreća.

Prošlo je nekoliko mjeseci dok se supružnici nisu pomirili, ali se u to vrijeme nisu htjeli pojavljivati u javnosti kako nitko ne bi znao da su ponovno skupa. To su vješto skrivali i od najbližih susjeda i rođaka u zadarskim Arbanasima tako što su jedno vrijeme živjeli u stanu na predjelu Petrića.

– Sjećam se te svađe, a čak i nakon što su se pomirili nisu se ovdje pojavljivali. Eventualno bi Mladen nekad prespavao, a šuškalo se da su unajmili stan kako bi zajedno uživali – rekla nam je jedna od susjeda bračnog para.

No luksuzna kuća u Arbanasima je samo jedna od nekretnina koju posjeduju. Nakon što je Mladenov brat Paulo obolio od karcinoma pluća, bio je primoran često odlaziti u Zagreb na razne kontrole i terapije pa je tako velikodušni Mladen kupio stan u Zagrebu kako u vrijeme teških trenutaka obitelj barem ne bi trebala razmišljati gdje će spavati tijekom boravka u Zagrebu. No lokaciju stana u Zagrebu obitelj je svih ovih godina “krila kao zmija noge”.

Iako većina imovine glasi na Mladena, navodno i Brankica posjeduje ponešto.

– Mislim da ona ima stan na predjelu Bulevara od svojih roditelja. Znate, tamo bi često odlazila kad bi se oni posvađali – priča nam njihova susjeda koja je htjela ostati anonimna, pišu 24sata.

Supružnici su također prije nekoliko godina kupili i luksuzni apartman u Zatonu kraj Zadra, ali su ga nakon nekog vremena odlučili prodati. Grdović je, navodno, kupio i stan na zadarskoj Obali kneza Trpimira, inače jednoj od najelitnijih zadarskih lokacija, koji je platio milijun i pol kuna, kao i njegov veliki prijatelj Božidar Kalmeta (61), bivši zadarski gradonačelnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...