Jaka bura usporava promet između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te na autocesti A6 Rijeka – Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobića, vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zabrana za I. skupinu vozila zbog vjetra (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle) je na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene; autocesti A7 čvor Draga – čvor Šmrika i lokalnoj cesti LC Križišće – Kraljevica.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni.

Zbog prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka – Zagreb (u zoni radova), između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora u smjeru Rijeke vozi se uz ograničenje brzine na 40 km na sat.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zatvoreni su granični prijelazi: GP Goričan, a promet se preusmjerava na GP Goričan II; GP Gornji Brgat (osim za vozila gradilišta i stanara), do 17. travnja. Moguće je koristiti granične prijelaze: MCGP Karasovići i MCGP Čepikuće; GP Vitaljina; GP Dvor je otvoren samo za pješake. Na GP Gunja – Brčko zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...