Jusuf Nurkić pojavio se na utakmici, publika poludjela; “Rekao sam j*bo sve i odlučio otići”

Veličanstvena utakmica Damiana Lillarda u kojoj je tricom za pobjedu s više od 10 metara učinak zaokružio na 50 koševa, glavna je priča u američkom sportu. Pa iako je Lillard nedvojbeno bio prvo ime utakmice, Blazersi su u pobjedi nad Oklahoma Cityjem 118:115 imali još jednog junaka.

Jusuf Nurkić, bivši centar Cedevite i Zadra te reprezentativac BiH, u završnici se pojavio u dvorani Blazersa i pokrenuo ludilo, koje je, pak, pokrenulo preokret.

“Gledao sam utakmicu kod kuće i prije kraja treće četvrtine samo rekao ‘jebo sve’ i odlučio doći. Znam sam da ćemo pobijediti ako se pojavim”, otkrio je Nurkić komentatorima nakon utakmice.

I zaista, došao je u dvoranu dok su Blazersi gubili osam razlike, a kad su ga prikazali na velikom ekranu, dvorana je eksplodirala. Bio je to ogroman emotivni poticaj za navijače, ali i igrače.

“S njim smo dobili 11 razlike. Nitko nije znao da će doći, hranili smo se tom energijom kad su ga navijači vidjeli”, nasmijao se trener Stotts nakon utakmice.

“Kad su ga prikazali, publika je poludjela”

“Imao je ogroman utjecaj na pobjedu. Kad su ga prikazali, publika je poludjela”, potvrdio je i sam Lillard, veliki Nurkićev prijatelj koji ga zove nadimkom Bojana Bogdanovića – Babo.

CJ McCollum otkrio je još jedan detalj:

“Vidio sam ga ujutro na treningu, radio je u teretani, i pitao sam ga kad će doći na utakmicu, ali rekao mi je da još nije spreman. Mora da smo loše izgledali na TV-u kad je odlučio usred treće četvrtine otići od kuće i doći tu. Kad smo ga vidjeli, shvatili smo da se moramo skupiti i danas završiti posao.”

Nurkić je, podsjetimo, prije manje od mjesec dana doživio dvostruki prijelom noge na utakmici protiv Brooklyna te će se oporavljati mjesecima. Do tada je igrao sezonu karijere s prosjecima od 15,6 koševa i 10,4 skoka, piše Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...