Na listi NHR-a za euroizbore i Zadranin Vlado Kovačević

Koalicija Neovisni za Hrvatsku – Hrvatska Stranka Prava predstavili su svoje kandidate za europarlamentarne izbore. Na listi, na 9. mjestu je Zadranin Vlado Kovačević, priopćili su iz zadarske podružnice te stranke.

Nositeljica liste je predsjednica stranke Bruna Esih. Drugi na listi je odvjetnik i zagrebački vijećnik Tomislav Jonjić. Treći na listi je predsjednik HSP-a i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević.
Četvrti na listi je saborski zastupnik Željko Glasnović, peti je NHR-ov potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Krešimir Kartelo, dok je šesta bivša intendantica HNK Ana Lederer.
Na sedmom mjestu je odvjetnik Davorin Karačić, dok je na osmom mjestu NHR-ov splitski vijećnik Martin Pauk. Na devetom mjestu je Vlado Kovačević iz Zadra, na desetom vukovarski branitelj iz redova HSP-a Damir Markuš.
Na jedanaestom mjestu je povjesničar iz Slavonskog Broda Mato Artuković, dok listu zatvara Zlatko Hasanbegović.

Bruna Esih:

Stvari i promjene se ne čekaju nego se na njima radi, molim birače da izađu na ove izbore i tako izraze svoj stav te pokažu djelom da smo svi skupa narod dostojan ljepote i vrijednosti naše Hrvatske.

Zlatko Hasanbegović:

Ovo je pobjednička lista, na njoj se nalaze ljudi koji će u Europskom parlamentu zastupati hrvatski narodni i državni interes. Ovi izbori imaju posebnu političku važnost, oni prelaze okvire značenja Europskog parlamenta, ovo su svojevrsni predparlamentarni izbori, na njima hrvatski narod ima prigodu iskazati svoje mišljenje o protunarodnoj hrvatsko-srpskoj koaliciji na čelu koje stoje Plenković, koaliciji koja je nastala na podlozi političke trgovine i koja predstavlja negaciju atutentične hrvatske izborne volje.

Na 9. mjestu prvi čovjek NHR-a Zadarske županije:

Vladimir (Vlado) Kovačević, rođen u Zadru 1970., oženjen, otac 4 djece. Po zanimanju dipl.ing.strojarstva sa 20 godina radnog staža u realnom i javnom sektoru. Trenutno ravnatelj Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije. Dragovoljac Domovinskog rata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...