Na Pagu sniman film “Branka” koji prati 20-godišnjakinju koja se u potrazi za poslom doseljava na otok

Produkcijska kuća Dinaridi film snimala je od 23. ožujka do 1. travnja na otoku Pagu novi kratki film redatelja Mate Ugrina radnog naslova „Branka“. Snimanje je podržao Filmski ured Zadar koji nastavlja  suradnju s producenticom Tenom Gojić (nakon uspješno realiziranog filma Gorana Škofića „ Na plaži“ 2016. godine).

Zadnja klapa još nije pala budući da će ekipa filma snimati na Pagu dva dana u ljetnom periodu.

Film prati dvadesetogodišnjakinju koja se u potrazi za poslom doseljava na otok u zimskom periodu. Okosnica radnje je njena prilagodba na novo okruženje i odnos sa starijom gospođom za koju se brine.

U filmu glume Tea Ljubešić, Nevena Šegota i Kristijan Kovilić, a ekipu filma čine dramaturginja Nataša Antulov, producentica Tena Gojić, direktor fotografije Ivan Marković, izvršna producentica Hana Hribar i majstor zvuka Hrvoje Radnić.

Film je nastao uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra te je predstavljen na marketima filmskih festivala u Clermont-Ferrandu i Bruxellesu.

Mate Ugrin (Pula, 1986.) diplomirao je filmsku režiju 2012. na beogradskoj Akademiji umjetnosti i završio diplomski studij filma na Fakultetu umjetnosti u Hamburgu i majstorski program na Fakultetu umjetnosti u Berlinu. Do sada je režirao nekoliko kratkih igranih filmova, među kojima “Mjesta u blizini” i “U međuvremenu”, film koji je dobio prestižnu nagradu First Steps koju dodjeljuje Njemačka filmska akademija završnim projektima filmskih škola njemačkog govornog područja, odnosno Njemačke, Austrije i Švicarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...