uskrsna biciklijada 2019

Na Uskrsnoj biciklijadi sretni dobitnik poklonio nagradni bicikl prijateljici koja ga nema

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Dok je nevoljko prilazio bini nakon što je prozvan kao sretni dobitnik oko 3.500 kuna vrijednog Fuji Mountain Bikea, Josip Zrilić vrtio je glavom. Dosadašnji dobitnici na tradicionalnim biciklijadama od Zadra do Vira uglavnom su se s razlogom radovali, dok je Zrilić izgledao kao čovjek koji proklinje tešku sudbinu. Međutim, samo je tako izgledao.

– Već imam bicikl koji koristim, pa ovaj dobiveni poklanjam svojoj prijateljici – kazao je 35-godišnji Josip. U tom trenutku vidjeli smo napokon i sreću – ime joj je bilo Željka Klasić Vladović, Josipova je prijateljica i supruga njegovog najboljeg prijatelja.

– Prekrasan je osjećaj dobiti nagradni bicikl, pogotovo jer mi jer ovo prvo sudjelovanje na virskim biciklijadama. Naravno, i zbog geste prijatelja Josipa. Pričali smo prije izvlačenja, a onda je Josip kazao kako će mi pokloniti bicikl ako njegovo ime bude izvučeno na tomboli. Sada moram nazvati frendicu koja mi je posudila bicikl za biciklijadu da dođe po nju na Vir, ja se imam s čim vratiti – u dahu je kazala Zadranka Željka. Sve se zapravo poklopilo sudbinski. Prije nego je pročitano Josipovo ime kao sretnog dobitnika najvrijednije nagrade, čak troje izvučenih dobitnika za istu nagradu nije bilo prisutno na Trgu svetog Jure, a propozicije su jasne: bicikl dobiva samo onaj tko ostane na izvlačenju nagrada. Josip je bio četvrti izvučeni, odnosno prvi koji je ostao na otoku, a ovo mu je bilo i prvo sudjelovanje.

– Prvi put sam na biciklijadi, a u Zadar sam došao iz Njemačke na godišnji. Što se tiče bicikla, zaista mi nije potreban jer ga već imam. Inače sam iz biciklističke obitelji, otac i stric vozili su biciklističke trke – objasnio je Josip svoju prijateljsku i džentlmensku gestu. Tako je lijepo travanjsko i uskrsno druženje biciklista i biciklističkih rekreativaca na 26. biciklijadi Zadar – Vir dobilo najljepšu moguću priču, ali radovali su se, također kao sretni dobitnici kompleta biciklističke opreme, Danijela Zdrilić, Višnja Knežević, Andrea Ilijašić, Ljubica Ivaniš, Drago Ivaniš i Marija Bazina.

Ukupno se za 26. biciklijadu od Zadra do Vira prijavilo 512 sudionika koji su startali u 10 sati s Branimirove obale u Zadru, a po dolasku na otok okrijepili su se bananama, narančama, vodom i slasnom paštom bolonjeze koju im je spremio kuharski tim restorana Kotarina. Najveći biciklistički i obiteljski rekreativni događaj u Zadarskoj županiji vrhunski su odradili poduzeće Vir turizam u suradnji s Biciklističkim klubom Zadar, virskim općinskim poduzećima Čisti otok, Vir zaštita i Vir održavanje, kao i kompanijom Taxi Vir te zadarskom Prometnom policijom i Službom hitne medicinske pomoći. Na glavnom virskom trgu neumorno je svirao Zaratino, svoj program imale su i mlade virske plesačice predvođene Emerikom Tičić de los Santos iz Plesnog kluba Zara, a biciklijadu je sponzorirala Općina Vir koja je utemeljitelj tradicionalne biciklijade Zadar – Vir. Barbara Buškulić i Darija Zrilić iz destinacijske kompanije Vir turizam te zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić, vodili su program izvlačenja nagrada, a zamjenik načelnika Vučetić ujedno je i vozio biciklijadu Zadar – Vir u društvu direktorice Vir turizma Kristine Perić i direktora Vir zaštite Ante Orlića, kao i uz tradicionalno sudjelovanje većeg broja Virana

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar