svaka čast

Najbolju kavu priprema Grgo iz zadarske Barke: “Znam da sam uspio kada vidim osmijeh na licima ljudi”

Promo/PR

Na 21. Croatia Boat Showu održane su kvalifikacije za Franck regionalno barističko natjecanje, a titulu najboljeg osvojio je Grgo Burić, koji će sudjelovati u finalnom regionalnom natjecanju koje se u listopadu održava u Zagrebu. Za veliko finale kvalificirali su se i drugoplasirani Ivan Siničić, iz caffe bara Rišpet iz Pirovca i trećeplasirana Snježana Mađarević iz kavane Shookolat iz Omiša.

Grgo Burić radi kao barista u Coffee&Wine baru Barka u Zadru, a stručni žiri osvojio je iznimnom tehničkom izvedbom i vještinom pokazavši pritom visoku razinu znanja, ali i ljubavi prema ovom poslu.

– Ponosan sam na ovu pobjedu i radujem se finalnom regionalnom natjecanju u Zagrebu. Pripremu kave doživljavam kao umjetnost, a znam da sam uspio napraviti odličnu kavu kada vidim osmijeh na licima onih koji ju konzumiraju – rekao je Grgo Burić.

Kvalifikacijsko natjecanje je u dvije faze testiralo sposobnost natjecatelja da u roku od pet minuta pripreme četiri identična napitka na bazi espressa, nakon čega najbolji prolaze u odlučujući krug gdje u roku od tri minute moraju pripremiti tehnički savršenu šalicu cappuccina koristeći Latte Art tehniku. Stručni žiri se u ocjenjivanju natjecatelja vodi  pravilima Specialty Coffee Association (SCA), krovne međunarodne stručne organizacije koja okuplja sve sudionike u industriji kave.

I ove godine će u kvalifikacijama sudjelovati 50-ak barista iz gotovo 15.000 ugostiteljskih objekata u regiji s kojima Franck surađuje, a 10 finalista predstavit će svoje vještine, ali i kreativnost u pripremi espressa i ostalih napitaka od kave, na finalnom natjecanju koje će se, u organizaciji Francka, održati u Zagrebu uoči Međunarodnog dana kave 1. listopada.

Nakon Splita, slijede kvalifikacije u Osijeku i Poreču, a osim u Hrvatskoj natjecanje se već održalo u Sloveniji te u Bosni i Hercegovini.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar