Najpametniji znakovi horoskopa; Pogledajte koliko je nobelovaca u kojem znaku

Analizirajući 900 dobitnika Novelove nagrade, pogledajte kako su oni podijeljeni po horoskopskim znakovima.

Blizanci

Čak 97 osoba koje su dobile Nobelovu nagradu su rođene u ovom znaku. Blizancima vlada Merkur, planet inteligencije i uma. Oni imaju briljantan um, fokus, i znaju tačno šta treba da urade da bi dobili ono što žele.

Vaga

Vage su na drugom mJestu. Isto zračni znak, kao Blizanci, gdje je um veoma aktivan. Postoji 93 dobitnika u ovom znaku. Inače, i Alfred Nobel je bio rođen u znaku Vage.

Djevica

Ona je poznata po organizaciji i analitičkim sposobnostima. Čak 88 dobitnika ove nagrade rođeno u znaku Device.

Rak

Među Rakovima imamo 81 dobitnika. On se povezuje s domom, porodicom, kućom. Njihov prioritet su ljudi i odnosi. Neki od dobitnika rođeni u ovom znaku su: Dalaj Lama, Nelson Mendela, Malala Jusafaj, koji su dobili nagradu za mir.

Ovan

Ovan je na petom mjestu, što je čudno, s obzirom na njegovu borbenu prirodu. Postoji 76 Ovnova koji su primili nagradu.

Bik

Na šestom mestu se nalazi Bik, sa 73 dobitnika. Bik je poznat po ljubavi prema uživanju i luksuzu pa nije ni čudo što ih nema na vrhu ove liste. Neki Bikovi bi pre uživali u idealnoj večeri nego išli da prime Nobelovu nagradu, a kamoli da se potrude da je dobiju. Ipak, veoma su tvrdoglavi i ako imaju zacrtan cilj, ostvariće ga.

Strijelac

Među strijelcima je 71 dobitnik. Strijelac voli nagrade, pohvale i učenje, akademsko ili neformalno. Stoga, veoma čudi relativno mali broj dobitnika koji su rođeni u ovom znaku.

Ribe

Ribe su filozofi Zodijaka. Kao vodeni znak, promjenjivi su, prilagodljivi, imaju dosta ideja, ali teško da sve baš i ostvare. Previše vremena im je potrebno da se fokusiraju, pa zato ne ulaze u neke prevelike projekte, ako nisu sigurni da će biti uspješni. Zato je samo 66 dobitnika koji su rođeni u ovom znaku.

Vodenjak

Vodenjak, genij Zodijaka, je začuđujuće tek na osmom mjestu, sa 65 dobitnika na listi. Ona voli ljude, aktivist je, voli i politiku. Ipak, njima je bitnije da nešto stvarno urade, nego da ih neko pohvali.

Lav

Prevelika ljubav koju Lavovi imaju u vezi s pažnjom se ipak nije poklopila sa željom za ovom nagradom. Barack Obama je jedan od Lavova koji je dobitnik ove nagrade, sa još 63 dobitnika iz ovoga znaka.

Škorpion

Škorpion, kao znak koji se povezuje s preobražajem, seksom, strastima, može biti vrlo intenzivan. Oni se, međutim, nikada ne “guraju” za neke nagrade, više vole da ih ‘svjetla reflektora’ zaobiđu.Samo 64 dobitnika koji su rođeni u ovom znaku dobilo je Nobela.

Jarac

Na posljednjem mjestu na listi je Jarac, jer je samo 57 njih dobilo nagradu. Iako to sigurno nije zaslužio, ali tako stoje stvari, za sada. Najprofesionalniji, poslovan, vrijedan i odgovoran Jarac, uvijek daje sve od sebe. Ipak, on dosta čeka pravu priliku, piše Mondo.

Napomena uz ovaj tekst

Astrološke prognoze su zabavne prirode i ne temelje se na znanstvenim činjenicama. Osobe bi uvijek trebale donositi odluke na temelju svojih vlastitih iskustava i rasuđivanja, a ne na temelju astroloških prognoza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...