Nazor pred Šibenik: “Treba pogledati istini u oči, no moramo se boriti dokle god ima šanse”

Zadrani prije gostovanja kod MZT-a u utorak u drugom kvalifikacijskom ogledu ABA lige, sutra gostuju u Šibeniku gdje će protiv gradskog kluba odigrati posljednje kolo regularnog dijela HT Premijer lige.

Kako su i jedna i druga momčad već osigurale svoje mjesto u doigravanju, sutrašnja utakmica ponudit će odgovor na pitanje tko će s koje pozicije krenuti u doigravanje. Zadru za prvo mjesto treba pobjeda na Baldekinu i poraz Cibone na gostovanju kod Cedevite, dok bi Šibenik eventualnim slavljem ostao na sedmoj poziciji. U slučaju poraza, Šibenčani bi vjerojatno završili na osmom mjestu, jer teško je za vjerovati kako će Zabok ispustiti pobjedu protiv Bosca, koji se još ranije oprostio od igranja u završnici natjecanja.

„Gledajući tablicu zaista je moguć svaki rasplet. Mi moramo u ovu utakmicu ući maksimalno jako bez obzira na kalkulacije koje su tu prisutne oko utakmice koja nas čeka u Skopju. Mislim da bi nas bilo što drugo odvelo na krivi trag. Gledat ćemo iskoristiti ovaj dvoboj u Šibeniku kao trening za ono što nas očekuje u utorak. Bez obzira na rasplet koji će biti u HT Premijer ligi, gdje možemo biti i prvi, stavit ćemo to u drugi plan i više se pripremati za onu utakmicu u Skopju nego ovu u Šibeniku. To je moje mišljenje“, – rekao je u najavi dvoboja protiv Šibenika trener Zadra Ante Nazor koji je dodao i kako su jučer imali dugi sastanak s igračima u kojem su razgovarali o drugoj utakmici protiv MZT-a koja ih čeka u utorak.

„Koliko god situacija bila teška, jer treba pogledati istini u oči, mi se trebamo boriti dokle god ima šanse. Na tragu toga ja se pripremam za tu utakmicu i tako ću pokušati pripremiti i momčad. Nebrojeno puta nakon kolapsa moja bi ekipa reagirala dobro i idemo u Skopje odlučni da seriju vratimo u Zadar. Momčad je mobilizirana i zaista smatram da smo se sada dodatno ujedinili i na tu kartu ćemo igrati. Pitanje je samo možemo li mi pobijediti sami sebe. Kad riješimo to pitanje onda ćemo lakše pobijediti MZT. Ja se ne predajem, već sam to rekao, tražim svijetlo za koje ću se uhvatiti i ne odustajem. Mislim da drugog puta nema. Vidim to svijetlo i u svojim igračima“, – zaključio je Nazor.

Utakmica protiv Šibenika igra se u subotu, 20. travnja na Baldekinu s početkom u 18 sati, dok je uzvrat protiv MZT-a u Skopju na rasporedu u utorak, 23. travnja također od 18 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...