Nazor uoči MZT-a iz Skopja: “Bilo bi licemjerno reći bilo što osim da očekujemo pobjedu”

Prva utakmica kvalifikacijske serije ABA lige između momčadi Zadra i MZT-a iz Skopja na rasporedu je već danas.

U spomenutom ogledu naglasak će biti na potvrđivanju Zadra kao standardnog abaligaša ili eventualno naknadni ulazak sjevernomakedonske momčadi u viši rang regionalnog natjecanja, nakon što isto nisu uspjeli učiniti još u finalu ABA2 doigravanja protiv slovenske Sixt Primorske, kojoj je to pošlo za rukom te će u sezoni 2019./20. biti ravnopravni sudionik zajedno s ostalim momčadima prve ABA lige.

No, ne moramo posebno naglašavati kako je ovo najvažnija utakmica sezone za Zadrane. Kako cijeli grad i šire zanima samo jedan ishod, a to je iskorištavanje prednosti domaćeg terena u prvoj utakmici i pobjeda u konačnici serije koja se igra na dvije pobjede.

Potvrdio je to i trener Ante Nazor na jutros održanoj konferenciji za medije i poručio kako je momčad, prije nego se u potpunosti posveti završnici domaćeg prvenstva i još od završetka regularnog dijela ABA lige, fokusirana na opravdavanje prvoligaškog statusa.

“Smatram da bi bilo licemjerno reći bilo što osim da očekujemo pobjedu i da se već neko vrijeme pripremamo za to. Vlada opća mobilizacija i mislim da motiva neće nedostajati. Imamo svoje adute i svoje prednosti koje moramo zdušno i zajednički agresivno nastojati prenijeti na teren.” – poručio je Nazor.

Nije tajna kako se priželjkuje i rješavanje serije u prve dvije utakmice, no teorija je uvijek jednostavnija od same prakse. Kako navodi i zadarski strateg, treba ići korak po korak.

“Nisam toliko pametan da gledam dalje od današnjeg dana. Ako netko jeste, neka mi pomogne. Fokusiran sam na utakmicu danas u pet i ne bi bilo pošteno da i o čemu drugome razmišljam.”

S obzirom da se i Luka Božić nakon temperature vratio i priključio treninzima, sastav će biti kompletiran uoči susreta.

“Momčad je kompletna. Božić se vratio. Malo mu nedostaje energije, ali se nadam da će se napuniti. Imamo neke tekuće probleme te vjerujem da će svi biti maksimalno spremni, motivirani i mobilizirani za utakmicu.”

U sastavu gostiju neupitno postoji individualna i itekakva momčadska kvaliteta, koja je MZT i dovela do respektabilnog finala ABA2 playoffa.

“Teško je staviti fokus na određene igrače, mada neki od njih i odskaču, jer se radi o momčadi koja može igrati s deset igrača, a u užoj rotaciji igra s njih osam. Popunjeni su na svim pozicijama i na svim pozicijama imaju alternativu. Igrači s klupe, poput rezervnog razigravača Magdevskog, nekada odrade rolu od nominalno prvog ‘playa’ Medforda tako da zaista trebamo obratiti pozornost na sve. Cijenim šutera Damjana Stojanovskog, ali i njegova zamjena Marko Simonovski treba tako malo prostora i tako malo vremena da uđe u seriju. Da ne govorim o Samaržiskom na poziciji ‘pet’ ili o Ivanovu koji je bio naš kapetan. Nažalost nije s nama nego u MZT-u, ali što je tu je. Moramo imati odgovor na sve i na tom tragu trebam spremiti svoje momke.”

S obzirom da je bio u prilici raditi i doživjeti u potpunosti atmosferu u Skopju, između ostalog osvojiti Makedonsko prvenstvo upravo s momčadi MZT-a , domaći trener približio nas je situaciji uz gostujuću momčad.

“Oni su dobar i organiziran klub. Imao sam priliku raditi dolje i nosim ugodna iskustva. Financijski su stabilni te imaju dobre uvjete za rad. Nažalost, ispali su iz ABA lige te se žele vratiti nazad. Ja se nadam da neće preko naših leđa. Organiziran su klub i napravili su iskorak u odnosu na druge abaligaše osim Primorske. S pravom su ovdje i s pravom streme da se vrate, ali mi moramo imati odgovor na to.” – komentirao je te se nadovezao na prikazano u finalu ABA2 playoffa…

“Sigurno su ozbiljna momčad. Mislim da će ključan biti naš pristup i da se razigraju onoliko koliko im mi dopustimo. Šuterski su jako, jako dobri i moramo imati agresivnost da zatvorimo vanjski šut. Primorska je pokazala čvrstinu i fizičku košarku, te rotaciju i tempo čime su slomili suparnika. Ta se prednost održavala u trećim kvoterima. Primorska je, rekao bih, klasična slovenska ekipa, a MZT je klasična makedonska ekipa s malo više košarke, malo više šmeka. Ali, kada ih se pritisne teže odgovaraju. Što se tiče skautinga triju finalnih utakmica, to je u globalu to, da ne idemo u detalje. Nešto bih ostavio i za svlačionicu.”

Utakmica je na rasporedu danas u 17 sati. S obzirom da će mnogi, zbog ranijeg termina odigravanja, biti eventualno u mogućnosti priključiti se utakmici kasnije, prodaja ulaznica krenula je već s jučerašnjim danom. Kao i uvijek, momčad računa na podršku s tribina svih Zadranki i Zadrana kako bi uz sve ostale predispozicije bili u još većoj prednosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...