Nema bojazni za budućnost rukometa u Zadru; Okupile se prije pola godine, a već osvojile drugo mjesto na turniru

U Biogradu na Moru je održan 1. Uskrsni rukometni turnir za djevojčice u organizaciji ŽRK Biograd. Na turniru su sudjelovale četiri ekipe iz dvije susjedne županije, Zadarske i Šibensko kninske, i to Vodice, Šibenik, Zadar i Biograd.

U prvom polufinalnom susretu Biograđane su bile bolje od Šibenčanki 19-6. U drugom Zadranke su pobijedili ekipu Vodica, pojačanu s nekoliko dječaka, rezultatom 23-10.

U županijskom finalu Biograd je rezultatom 17-8 nadigrao Zadranke i osvojio prvo mjesto. Zadranke su odlično parirale Biograđankama koje su zajedno već pet godina. Ekipa djevojčica ŽRK Zadar okupila se u ovom sastavu u listopadu prošle godine. Neke od njih u rukometu su tek nekoliko mjeseci, a ovaj turnir je pokazao da su na pravom putu.

Iako je razlika bila izražena, valja reći da Zadar imao desetak čistih prilika iz izrađenih akcija, koje ovoga puta nisu bile iskorištene.

– Stvari polako dolaze na svoje mjesto. Doći će i to. Djevojke su zaslužile pohvale za svoju igru i rad. Pred nama je još puno posla, a s vidljivim rezultatima poput ovoga bit će lakše i trenerima i igračicama. I protivnički treneri su pohvalili pomake u našoj prezentaciji i to nas posebno veseli, rekao je trener Zadranki Ivan Mijolović.

Pohvalio je organizatore kao i rad ŽRK Biograd. Većina djevojčica iz Biograda koje su osvojile turnir uskoro kreću na državno prvenstvo osnovnih škola za šeste razrede. Generacija sedmašica i osmašica nedavno je iz Poreča u Biograd donijela državni naslov. Zanimljivo, drugo mjesto na županijskoj razini pripalo je djevojkama iz OŠ Stanovi, koje su najvećim dijelom članice ŽRK Zadar.

– I mi smo krenuli s jačanjem baze. Kroz rad u osnovnim školama regrutiramo djevojčice te ih iz mini rukometa usmjeravamo prema ŽRK Zadar. Vjerujemo i da će naša generacija djevojčica koje sada pohađaju treći razred za nekoliko godina ostvarivati rezultate poput djece iz Biograda i da će s vremenom naše međusobne utakmice postajati sve neizvjesnije, zaključio je Mijolović.

U Biogradu su pod vodstvom Ivana Mijolovića i Tatijane Tabak za ŽRK Zadar nastupile: Lucija Paleka, Nora Baričević, Marija Barić, Ivana Bračić, Lara Vrsaljko, Leona Margarita Tabak, Anne-Marie Matovina, Veronika Veleslavić, Ana Ivković i Đana Kačanić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...