Nes(p)retan poraz; Zadrani poraženi na gostovanju kod Dugopolja

U 19. kolu Druge HNL nogometaši Zadra poraženi su na gostovanju kod Dugopolja rezultatom 1:0. Utakmica je bila baš onakva kakvu se i očekivalo, tvrda, borbena, s puno prekida, u kojoj su presudili detalji. Konkretno, rani pogodak domaćih, koji su već u devetoj minuti došli do vodstva te promašeni jedanaesterac gostiju, kojega je u završnici susreta propustio realizirati Vlatko Blažević. Dugopolje je tako produljilo svoj sjajan niz na domaćem terenu, ubilježivši šestu pobjedu u posljednjih sedam utakmica, uz gol razliku 10:0, dok Zadrani imaju za čim žaliti.

Dugopolje je povelo iz prvog kontranapada i prve opasnije akcije ijedne momčadi prema protivničkom golu. Nakon ubačaja s desne strane, Ante Živković je bio najspretniji u zadarskom petercu te je pospremio loptu u mrežu za 1:0. Domaći su tako naveli vodu na svoj mlin, a ionako su na domaćem terenu poznati kao vrsni defanzivci.

Zadrani su prvi pokušaj prema golu imali u 21. minuti preko Repića, potom nešto kasnije preko Kneževića, a najveću priliku imali u u posljednjoj minuti prvoga dijela. Pranić je s lijeve strane prebacio Žderiću na desnu, koji je vratio u sredinu za Llanosa, no njegov udarac završio je preko gola.

U nastavku je Zadar nastavio napadati. U 53. minuti Jurić je iz slobodnjaka pronašao Ikića na drugoj stativi, ali je Ćubić obranio njegov udarac. U 72. kombinirali su Repić i Blažević, no domaći su uspješno otklonili opasnost iz svog šesnaesterca. Tri minute kasnije Blažević je srušen u kaznenom prostoru, a sudac Cindrić pokazao je na bijelu točku.

Izvođenja jedanaesterca prihvatio se sam Blažević, no vratar Ćubić je pročitao njegov udarac i obranio ga, zasluživši epitet junaka susreta. Do kraja su Zadrani išli na sve ili ništa, pokušali su i s Jerbićem u napadu, no Dugopolje je sedmi put zaredom na svom stadionu uspjelo sačuvati vlastitu mrežu netaknutom i ovom pobjedom preskočilo Zadar na ljestvici Druge HNL.

Sljedeće nedjelje u 16:30 naša momčad gostuje kod Hajduka II na Poljudu.

DUGOPOLJE – ZADAR 1:0

DUGOPOLJE – ŠRC Hrvatski vitezova. Gledatelja: 300. Sudac: Mario Cindrić. Pomoćnici: Ivan Jović i Mile Varivoda (svi Zagreb). Strijelac: 1:0 Živković (9′). Žuti kartoni: Dadić, Matas, Grubišić, Rodić (Dugopolje); Župan, Muić (Zadar).

DUGOPOLJE: Ćubić – Dadić, Rodić (od 90′ Primorac), Čerina, Rakić, Živković (od 80′ Jelavić), Bosančić (od 70′ Nakić), Matas, Grubišić, Balić, Jurić. Trener: Andrija Balajić.

ZADAR: Bender – Pranić, Ikić, Jerbić, Žderić – Muić, Zdrilić (od 46′ Jurić), Begić – Repić, Llanos (od 85′ Iveljić), Knežević (od 46′ Blažević). Trener: Mislav Karoglan.

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...