Nogometaši Zadra poraženi na gostovanju kod druge momčadi Hajduka

U 20. kolu Druge HNL nogometaši Zadra poraženi su na gostovanju kod druge momčadi Hajduka rezultatom 2:0. Oba pogotka Splićani su postigli u drugom poluvremenu i tako došli do zaslužene pobjede u susretu u kojemu su većim dijelom imali terensku dominaciju, a najbolji igrač Zadra bio je vratar Josip Bender.

Sam početak i nije bio tako loš za Zadrane. U prvih pola sata nisu dopustili Splićanima da im ozbiljnije zaprijete, a s druge strane stvorili su jednu solidnu priliku, koja je završila udarcem Nicholasa Llanosa, no obranio ga je vratar Hajduka Marin Ljubić. Ipak, završnica prvog dijela kao da je najavila ono što će se događati u nastavku.

U 36. minuti Šego je lijepo proigrao Blagaića, koji je krenuo sam prema Bedneru, ali u posljednji trenutak odlično je intervenirao Jure Jerbić. Pet minuta kasnije Bender je zabilježio dvije sjajne obrane. Prvo je u korner odbio opasan udarac Špikića s petnaestak metara, a potom je iz rašlji izvadio loptu koju je s vrha kaznenog prostora snažno opalio Vušković.

Vratar Zadra ponovno je stupio na scenu u 55. minuti, kada je fantastičnom dvostrukom intervencijom spriječio gol nakon udarca Pršira sa desetak metara. No, u 69. minuti i on je morao potpisati kapitulaciju. Zadarska obrana nije dobro otklonila jednu visoku loptu, koja je došla do Pršira, a on s desne strane kaznenog prostora neobranjivo pogađa u suprotni donji kut za 1:0.

Šest minuta kasnije utakmica je praktički riješena. Domaći su izveli brzi kontranapad, gdje je većinu posla odradio Dario Špikić, koji je prošao po desnoj strani i uposlio Ivana Prtajina u srcu kaznenog prostora, a ovaj je lakoćom zabio za 2:0. U samoj završnici Zadrani su ostali i s igračem manje, zbog isključenja Vlatka Blaževića i tu je priči definitivno bio kraj.

Naša momčad tako je ostala na devetom mjestu prvenstvene ljestvice sa 24 osvojena boda, a u sljedećem kolu, u subotu u 16:30, očekuje nas gostovanje u Zagrebu kod Kustošije.

HAJDUK II – ZADAR 2:0

SPLIT – Stadion Poljud. Gledatelja: 200. Sudac: Dino Papak (Šibenik). Pomoćnici: Marko Gvozdanović (Jastrebarsko) i Željko Bučar (Duga Resa). Strijelci: 1:0 Pršir (69′), 2:0 Prtajin (75′). Žuti kartoni: Begić, Knežević (Zadar). Crveni karton: Vlatko Blažević (Zadar – drugi žuti).

HAJDUK: Ljubić – Vušković, Ševelj, Šego, Radić, Beširović, Ciprić, Blagaić (od 66′ Prtajin), Sahiti (od 78′ Kosić), Pršir, Špikić (od 86′ Teklić). Trener: Mario Despotović.

ZADAR: Bender – Pranić, Jerbić, Ikić, Žderić – Muić, Kulaš (od 76′ Tokić), Begić – Llanos (od 80′ Katuša), Repić, Knežević (od 56′ Blažević). Trener: Mislav Karoglan.

Foto: hajduk.hr

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...