zede udruge

O zadarskom azilu u eteru Antene: “Grad ne pomaže ni kunom za hranu i potrepštine, a o novom azilu saznajemo tek iz medija”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U emisiji ZeDe udruge ugostili smo Davorku Šopić iz zadarskog azila. Na Žmirićima više nemaju mjesta za prihvaćanje novih pasa. Boksevi su popunjeni maksimalno, uvjeti su alarmantni. Opstaju jedino zahvaljujući radu vrijednih volontera i donacijama dobrih ljudi.

Priča o novom skloništu za pse na Bokanjcu kojom su se gradski oci busali u prsa zadnjih deset godina, potpuno je zamrla.
Davorka kazuje kako jedine informacije od Grada doznaju iz medija. Nikada im se nitko nije obratio, poslao im dopis, pozvao ih na sastanak. Pse, kojih je u azilu trenutno 200-tinjak, ne pomažu ni kunom iz gradskog proračuna.

S vrijednom volonterskom porazgovarali smo i o napadu argentinske doge na tek rođeno dijete, u čemu griješe vlasnici pasa kada je dresura u pitanju, na što budući vlasnici ljubimaca moraju biti spremni, jer psi nisu igračke i zahtijevaju puno pažnje i rada, ali i kada možemo posjetiti azil, donirati njuškicama hranu i druge potrepštine te ih, ukoliko smo spremni na taj korak, udomiti.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar