Odigrano 11. kolo prve Hrvatske lige košarke u kolicima

U dvorani Jazine Zadrani su dočekali dvije Zagrebačke momčadi KKI Zagreb i KKI Vukove. Ujedno to je bio sraz prve tri momčadi prema trenutnom poretku prvenstvene ljestvice.

Četvrti sudionik kola su bile KKI Vodice koje odigrale prvu utakmicu protiv KKI Zagreba. Nakon početnog ispitivanja snaga Zagrepčani su vrlo brzo ostvarili desetak koševa razlike koju su održavali do kraja utakmice te su pobijedili rezultatom 55:60.

Drugu utakmicu kola možemo slobodno nazvati finale prije finala pošto su se susreli aktualni prvak KKOI Zadar i trenutni lider prvenstva KKI Zagreb,oba s po jednim porazom u sezoni. Zadrani su tražili pobjedu kako bi bili korak bliže obrani naslova, dok su Zagrepčani imali motiva vratiti naslov nakon što su ga prošle godine izgubili od Zadrana po prvi put u posljednjih deset godina.

Dva kola prije iste su se momčadi susrele u Zagrebu gdje je domaćin slavio 14 koševa razlike. Slično kao i u prvoj utakmici Zadrani su otvorili furiozno i u prvoj četvrtini ostvarili prednost od desetak koševa razlike. Drugu četvrtinu Zagrepčani uspijevaju konsolidirati redove te se na poluvrijeme ide sa samo pola koša za Zadrane. U trećoj četvrtini se okreće sve u korist KKI Zagreba. Zadrani sad već vidno rastreseni, srljaju iz pogreške u pogrešku koju Zagrepčani iskusno kažnjavaju te dobivaju ovu četvrtinu 11 koševa razlike!

Posljednju četvrtinu Zadrani pokušavaju press igrom po cijelom terenu dostići prednost gostiju, no uspijevaju samo spustiti razliku. Utakmica je završila rezultatom 62:67 u korist KKI Zagreba te su na kraju Zadrani mogli samo čestitati kolegama iz Zagreba na odlično postavljenoj igri.

U trećoj utakmici kola susreli su se KKI Vodice i KKI Vukovi. Slično kao i u prethodnoj utakmici Vodičani vrlo dobro otvaraju utakmicu, postižu ugodnu prednost ali zbog tehničke pogreške trenera Bračanova gube kormilo te iskusni Vukovi uspijevaju konsolidirati redove te ostvaruju laganu pobjedu 55 : 43.

Posljednju utakmicu 11. kola odigrali su domaćini KKOI Zadar i KKI Vukovi. Prethodni poraz I žal za propuštenom prilikom za obranu naslova utjecali su na raspoloženje Zadrana, što se manifestiralo katastrofalnim otvaranjem utakmice protiv iskusnih Vukova. 7:17 glasio je rezultat prve četvrtine u korist gostiju te ni činjenica da Zadrani u ovu utakmicu nisu krenuli s najjačom petorkom, ne opravdava domaćine za igru koju su prikazali u tom periodu.

U drugoj četvrtini Zadrani opet u najjačem sastavu uspijevaju malo smanjiti razliku ali svaki koš Vukova izaziva dodatnu nervozu u Zadarskim redovima. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 17:26 za Vukove te su domaćini tek visokom press igrom uspjeli smanjiti razliku, a onda u posljednjoj četvrtini po prvi put u utakmici doći u vodstvo. Zadnjih par minuta utakmice Zadrani su uspjeli zadržati malu prednost te su na kraju slavili rezultatom 44:41 i tako osigurali dugo mjesto na tablici.

KKOI Zadar u preostala dva kola očekuju teško gostovanje u Slavonskom Brodu te zadnje kolo u Jazinama protiv KKOI Kostrene I KKI Vodica.

KKOI ZADAR: KKI ZAGREB  62:67

Bračanov 8, Žagar 4, Kolega 17, Hromin, Vulić 9, Rubeša 21, Jančijev 3, Anić-Ivičić.

KKOI ZADAR KKI VUKOVI 44:41

Bračanov 6, Žagar 1, Kolega 14, Hromin, Vulić 7, Rubeša 12, Jančijev 4, Anić-Ivičić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...