Oglasilo se Ministarstvo zdravstva; Raskida se ugovor s liječnikom iz Obrovca i šalje se inspekcija

Ministarstvo zdravstva osvrnulo se na slučaj ordinacije liječnika Gorana Jusupa u Obrovcu.

“Nastavno na slučaj Specijalističke ordinacije obiteljske medicine Gorana Jusupa, popraćen u medijima, izvješćujemo Vas kako je Ministarstvo zdravstva slijedom zaprimljene pritužbe pacijenata Obrovca obavijestilo Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, budući je riječ o ugovornom subjektu HZZO-a. Također, budući je izdavanje, kao i oduzimanje dozvole za rad u nadležnosti Hrvatske liječničke komore, o istom je Ministarstvo zdravstva izvijestilo i navedenu komoru”, navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva.

“Sukladno svom djelokrugu rada, HZZO je u dva navrata obavio kontrolu izvršavanja ugovornih obveza u navedenoj ordinaciji. Po izvršenoj prvoj kontroli u studenom 2018.g. utvrđene su nepravilnosti te je izrečena mjera u cilju ispravljanja istih. U ponovljenoj kontroli u siječnju 2019.g. HZZO je utvrdio kako ugovorni subjekt nije ispravio nepravilnosti te je pokrenuo postupak raskida ugovora, slijedom čega je donesena odluka kojom se ugovor raskida s 30. travnjem 2019. godine. Ministarstvo zdravstva će dodatno uputiti i zdravstvenu inspekciju s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja. Po prikupljanju svih podataka i utvrđenom stanju, Ministarstvo zdravstva će poduzeti mjere iz svoje nadležnosti”, zaključuju u priopćenju.

Podsjetimo, Hrvatska liječnička komora ranije je ocijenila je da se u rješavanje slučaja ordinacije obiteljske medicine u Domu zdravlja u Obrovcu, gdje kao medicinska sestra radi osoba koja nije upisana u registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema odobrenje za samostalan rad, treba uključiti Ministarstvo zdravstva.

“Ministarstvo zdravstva jedino može donijeti hitne mjere koje će zaštiti zdravlje građana Obrovca i osigurati zakonito obavljanje liječničke djelatnosti. Jasno je i kako HZZO nije na vrijeme utvrdio da u navedenoj ordinaciji radi osoba koja se lažno mjesecima predstavljala kao medicinska sestra”, navodi se u priopćenju HLK.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...