Općina Vrsi i LAG “Bura” pokrenuli interaktivnu web stranicu s podacima o OPG-ovima

Općina Vrsi u zajedničkoj suradnji s LAG-om „Bura“ dizajnirala je interaktivnu web-stranicu koja korisnicima pruža informacije o poljoprivrednim gospodarstvima na području općine Vrsi, koja uključuje naselja Vrsi i Poljica.

Na web stranici Mreža OPG-a moguće je doći do podataka o  svim OPG-ovima koji su se uključili u ovu mrežu, predstavljen je popis njihovih proizvoda i djelatnosti koju obavljaju, te kontakt informacije. Na ovoj mreži trenutno su predstavljena sljedeća poljoprivredna gospodarstva: OPG Ante Velčić, OPG Dragica Milutin, OPG Dinka Rončević, OPG Grganović,OPG Ivica Predovan, OPG Kojić,OPG Lucija Marinković, OPG Marinković, Šinjorina Smokva, OPG Zorica Vukić i OPG Željko Klečina.

Ovo umrežavanje obiteljskih gospodarstvenika ima za cilj osnažiti obiteljska gospodarstva, povećati njihovu vidljivost, povezati gospodarstvenike na lokalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou i istodobno pomoći u nastavku obiteljske gospodarstvene tradicije. Također, ova stranica koja je dostupna i na engleskom jeziku pruža kako domaćem stanovništvu tako i turistima, sveobuhvatne informacije, posebice za sve one koji preferiraju domaće proizvode.

Kroz online promociju domaćih proizvoda otvara se i mogućnost poslovanja za male gospodarstvenike i na novim tržištima, potiče se međusobna suradnja na lokalnom nivou. Isto tako olakšava se komunikacija i otvaraju veće mogućnosti za razmjenu ideja i dodatnog obrazovanja o važnostima zdrave prehrane.

Dizajn web stranice i administrativnu podršku pružila je Predsjednica općinskog vijeća, Josipa Maraš.

Ana Škara, voditeljica LAG-a  „Bura“  izjavila je kako se putem ove stranice, otvara još jedan komunikacijski kanal koji će ojačati mala obiteljska gospodarstva na području ove općine, no također navodi da je ova stranica dobra podloga i primjer ostalim općinama na zajedničkom povezivanju OPG-ova s krajnjim korisnicima-kupcima. Naša je namjera pružiti logističku potporu svim sastavnicama  i stvoriti jednu jedinstvenu mrežu OPG-ova na području koje obuhvaća LAG Bura. Objedinjavanjem informacija o lokalnim gospodarstvenicima otvaraju se nove mogućnosti razvoja i promocije lokalnih proizvoda.

Luka Perinić, načelnik Općine Vrsi snažno je pohvalio ovu inicijativu i napomenuo da je mreža otvorena za sva obiteljska gospodarstva i sve zainteresirane stanovnike koji žele promovirati svoje proizvode na lokalnom nivou, ali i na međunarodnom planu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...