u cijelu luku uloženo je 186 milijuna eura

Otvorena zgrada Putničkog terminala; “Zadar postaje suvremeni turistički grad”

Matija Lipar/ZARAPIX
Tamni način

Jutros je svečano otvorena zgrada Putničkog terminala u Gaženici. U radove koji su započeli 2016. godine uloženo je 26 milijuna eura, dok je u cijelu luku uloženo 186 milijuna eura iz kredita Europske banke i njemačke razvojne banke.

Otvaranju su nazočili a predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, izvršni direktor Global Ports Holding Stephen Xuereb, ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić te župan Zadarske županije i predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar Božidar Longin.

“Ne tako davno, prije samo tri godine, na istom ovom mjestu sam postavila kamen temeljac zgrade koja sada u punom sjaju stoji pred nama. Divim se entuzijazmu zadarskih čelnika jer su unatoč zaprekama vjerovali u ovaj projekt. Taj se entuzijazam i trud isplatio, za prave projekte se vrijedi boriti”, rekla je Grabar Kitarović dodajući da je ovo je novi važan iskorak za zadarski turizam, a Zadar postaje suvremeni lučki grad.

“Izgradnjom nove luke u Gaženici promet brodova na kružnim putovanjima povećao se s 30 tisuća u 2013. godini na 167 tisuća putnika u 2018. Promet vozilima povećan je s 330 tisuća u 2014. na 465 tisuća prošle godine. Prednost nove luke jesu terminal, blizina zračne luke i autoceste te gradsko središte i turističke atrakcije”, rekao je Robert Škifić, ravnatelj Lučke uprave Zadar.

Koncesija za Gaženicu na 20 godina dodijeljena je turskom operateru tvrtki Zadar International Port Operations.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar