Pogledajte detaljnu vremensku prognozu; Dolaze kiša, pljuskovi i pad temperatura

Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Na sjevernom Jadranu još ujutro umjerena i jaka bura, a zatim će duž cijele obale okrenuti na većinom umjereno jugo koje će navečer jačati. Najviša dnevna temperatura između 18 i 23 °C, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Istočna Hrvatska

Pretežno sunčano i toplo u utorak. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura od 5 do 8, a najviša dnevna između 18 i 20 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano, prema kraju dana uz postupan porast naoblake. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura od 5 do 8, a najviša dnevna između 18 i 20 °C.

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano uz postupan porast naoblake i uglavnom suho. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura od 3 do 6, a najviša dnevna između 15 i 18 °C.

Sjeverni Jadran

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Ujutro će puhati umjerena do jaka bura, a zatim će okrenuti na jugo. Jutarnja temperatura od 9 do 12, a najviša dnevna između 17 i 20 °C.

Dalmacija

Djelomice ili pretežno sunčano i toplo. Zapuhat će umjereno, prema kraju dana i jako jugo. Jutarnja temperatura od 11 do 14, a najviša dnevna između 19 i 22 °C.

Izgledi vremena

U unutrašnjosti u srijedu djelomice sunčano tek ponegdje uz malo kiše. U četvrtak promjenljivo mjestimice s kišom. U noći od četvrtka na petak i prvi dio petka jače prolazno naoblačenje s kišom i pljuskovima, a uz pad temperatura zraka u višem gorju može biti i snijega. U drugom dijelu dana prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Na Jadranu U srijedu i četvrtak promjenljivo mjestimice s kišom. Potkraj četvrtka i u prvom dijelu petka prolazno naoblačenje s kišom i pljuskovima koji mjestimice mogu biti i obilniji. Puhat će umjereno i jako, u četvrtak i olujno jugo, u petak u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...