Potpisan ugovor; Azil za napuštene životinje sa Žmirića seli na Bokanjac!

Ministar državne imovine Goran Marić u utorak, 23. travnja 2019. godine u Zadarskoj je županiji potpisao sa županom Božidarom Longinom tri ugovora vrijedna 12 milijuna kuna.

Prvim ugovorom, vrijednosti 6,7 milijuna kuna, Ministarstvo državne imovine prenosi u vlasništvo Zadarskoj županiji dio bivše vojarne “Stjepan Radić“ za potrebe smještaja županijskih ustanova.

Drugim ugovorom, Republika Hrvatska prenosi u vlasništvo Zadarskoj županiji zemljište ukupne površine 27 512 četvorna metra, vrijednog 3,5 milijuna kuna, za izgradnju poljoprivredno-edukacijskog centra.

Trećim ugovorom Republika Hrvatska daruje zemljište Zadarskoj županiji za potrebu izgradnje azila za životinje 1,7 milijuna kuna.

– Sve što radimo plod je vrsne suradnje Županije s Ministarstvom državne imovine. Ovo je dobitni dan za našu županiju jer nas vodi cilju da u ovom mandatu smjestimo sve županijske ustanove na jednom mjestu i u jednoj zgradi. Naš će posao time biti učinkovitiji, a još bitnije, da naši građani više ne lutaju, tražeći uslugu po raznim lokacijama. Planovi koji slijede su neodgodiva obnova nekretnina, ureda i zgrada. Zahvaljujem ministru Mariću i njegovim suradnicima na potpori i učinkovito obavljenom poslu, kazao je Longin.

– Iznimno me raduje što uoči obilježavanja Dana županije, Ministarstvo daruje Županiji nekretnine koje će promijeniti standard i razinu usluga građanima. Posebice je znakovito da će to omogućiti prenamjena bivše vojarne JNA, koja nakon nekad neprijateljske uloge i negacije povijesti, danas postaje potpora nove političke i upravne institucije stvorene u samostalnoj i suverenoj Hrvatskoj. Jednako je tako vrhunska ideja o izgradnji poljoprivredno-edukacijskog  središta kao baze zdrave hrane za grad i njegovo okružje, naročito za potrebe turističkog poduzetništva. A izgradnja azila za životinje, kao specifično osjetljive točke, znači novi pomak u Županiji. Sve ovo spada u ono što zovemo dobra filozofija Vlade i Ministarstva i dobra tradicija grada Zadra i Županije. Želim da se tradicija i nastavi, zaključio je ministar Marić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...