Pripremite se na tjedan dana vrhunske zabave i aktivnog odmora na Slovenskom vikendu

U Biogradu na Moru se povodom Praznika rada održava manifestacija popularnog naziva Slovenski Vikend. Projekt je ovo koji naslov nosi po biogradskim najbrojnijim gostima, Slovencima koji već tradicionalno dolaze ne samo u turističkoj sezoni već tijekom cijele godine. Partneri projekta su i  gradovi prijatelji iz Slovenije: Slovenske Konjice, Moravske Toplice, Radlje ob Dravi te Žalec.

Premda imena Slovenski Vikend manifestacija je ovo namijenjena svima onima željnima različitih događanja u okviru aktivnog odmora i zabavnog programa. Svatko može pronaći nešto po svom ukusu i za putovanje odabrati upravo Biograd. Osim promoviranja fizičke aktivnosti, tijekom Slovenskog vikenda u Biogradu se nudi vrhunska zabava uz glazbene goste, tematske te gastronomske večeri.

Prošli vikend manifestacija je službeno započela, a u nedjelju se i otvorila turistička sezona u Biogradu uz slovensku grupu Modrijani na pozornici u ribarskoj luci. Ovaj odličan vikend prepun zabave i aktivnosti za cijelu obitelj jedino je u nedjelju navečer prekinula kiša koja je u večernjim satima počela padati.

Danas se pripremite za nova događanja u sklopu Slovenskog vikenda. Tako sve posjetitelje večeras u ribarskoj luci očekuje luda zabava uz slovensku atrakciju Petkova Pumpa, a zatim se zabava nastavlja uz šibensku grupu Amigosi. Iznenađenja u Biogradu nikad ne manjka pa stoga u 22:30 nikako nemojte propustiti biti na Rivi kada se pali biogradski krijes by Mirnovec.

1. svibnja na programu je tradicionalna rekreativna šetnja Biograd Walk koja polazi od centralnog parka kod kolodvora te se nastavlja obalom i plažama do Fun Parka Biograd. Nakon razgledavanja zabavnog parka event brodom Nada Ilirije d.d. svi sudionici se vraćaju nazad na Rivu gdje će ih dočekati prvosvibanjski roštilj! Ovo je aktivnost koja je definitivno najpopularnija u sklopu programa Slovenski vikend pa se dosad već prijavilo više od 300 šetača, a prijave su moguće i na licu mjesta tako da se prognozira kako će  ove godine biti preko 500 sudionika rekreativne šetnje. Svi koji se žele pridružiti šetnji trebaju biti u centralnom parku u 9:00 sati kada kreću prijave gdje će dobiti majicu i kapu, slijedi doručak, fritaja od 1.000 jaja koju će pripremati djelatnici hotelske kuće Ilirija d.d., a jaja će donirati Vrana d.o.o. Prije polaska u šetnju svi sudionici razgibat će se uz profesionalne trenere fitness centra Balboa. Navečer taj dan od 20:30 u ribarskoj luci nastupaju Pravila Igre i Zsa Zsa. Zabava je zagarantirana!

U četvrtak ujutro otvara se sajam Hrvatskih otočnih proizvoda koji će trajati tri dana, a mjesto sajma je glavni mul na Rivi. Veliki koncert u četvrtak navečer imaju Mia Dimšić i klapa Rišpet.

Petak je rezerviran za prezentaciju boja, okusa i mirisa Ravnih Kotara koje će nam donijeti Turistička zajednica Ravni Kotari. Večernji program rezerviran je za popularnu slovensku skupinu Čuki koji imaju poseban program za djecu, a nakon toga koncertni dio.

4. svibnja, u subotu u 10:00 sati kreću prijave za zabavne  Dječje igre, a start je u 11 sati u Ribarskoj luci. U 17 sati ponavlja se Obiteljska vožnja biciklom, a u 21:00 na Narodnom trgu, popularno zvanom Trg Brce besplatno se prikazuje crtani film koji je sinkroniziran na hrvatskom, a titlovan na slovenskom jeziku. Za zabavu u ribarskoj luci zadužena je šibenska grupa Amigosi.

Slovenski vikend zamišljen je kao spoj odmora ispunjenog dnevnim aktivnostima i dobrom zabavom gdje se naglasak stavlja na uključenost cijele obitelji pa vas pozivamo da povedete sve članove svoje obitelji i provedete odmor iz snova u Biogradu na Moru!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...